"Nisam imala ni za hleb!" Ova SAMOHRANA MAJKA je za godinu dana od BESKUĆNICE postala BOGATAŠICA! Pogledajte kako...

Rejčel Džouns, samohrana mama dvoje dece koja nije mogla da priušti sebi ni osnovne životne namirnice, bila je odlučna da stvori bolji život za sebe i svoju porodicu.

.

„Najgora tačka u mom životu je bila kada sam u prodavnici shvatila da nemam dovoljno novca da deci kupim i hleb i pola litre mleka. Na kraju sam kupila samo mleko jer sam znala da će ga deca popiti“, ispričala je Rejčel "Fabulous".

Inače, pre ove finansijske krize, Rejčel je osnovala kompaniju Pandas, vodeću britansku dobrotvornu organizaciju za mentalno zdravlje žena nakon porođaja. Ipak, nakon razvoda braka 2015. godine, Rejčel je ostala bez novca i bez stalnog prebivališta. Provela je mesece živeći kod rođaka i prijatelja sa svoje dvoje dece Andreasom (11) i sedmogodišnjim Alekisom.

Pokušavala je da se zaposli, ali bezuspešno. A onda je odlučila da uzme stvar u svoje ruke i ponovo je osnovala svoju kompaniju i počela je da radi kao konsultant za firme koje rade u dobrotvorne svrhe, nevladine organizacije.

.

I, uprkos poteškoćama koje je stvorila pandemija koronavirusa, u prvoj godini ostvarila je profit od 12.000 evra.

„Klijente vodimo od pokretanja njihove kompanije, do dugoročne održivosti i radimo uglavnom sve između. Mnogo naših klijenata su male i srenje kompanije i vrlo često se u velikoj meri oslanjaju na jedan izvor prihoda, a mi im pomažemo da pronađu alternativu. I to se pokazalo kao sjajan način da i ja počnem da zarađujem.

Za pokretanje biznisa, Rejčel nije uzimala kredite, sama je napravila svoj veb sajt i priključila se raznim Fejsbuk grupama, pa su ljudi brzo čuli za nju.

"Radim od kuće i non stop sam za računarom. Ali, znate, drugačije i ne možete da zaradite. Dostupna sam klijetima 24 časa i sav moj trudi i predanost su se i isplatili", rekla je Rejčel, prenosi zena.blic.rs.