Dom i porodica

Četiri FENG ŠUI saveta za osveženje doma, ali i za boljitak u svim životnim aspektima!

Feng šui je kineska veština uređenja doma koja se zasniva na tome da sve treba da bude u skladu s okruženjem u kojem boravimo. On nam može pomoći da u svoj dom unesemo pozitivnu energiju i da podstaknemo boljitak u svim aspektima života.

14.06.2021. - 15:00h
Feng šui
Feng šuifoto: Archi_Viz/shutterstock

Dom u kojem živimo može nam pomoći da se osećamo nadahnutije, svesnije i jače. Evo malih saveta kako možemo osvežiti dom prema feng šui pravilima:

Napravite više fizičkog prostora

Oslobodite se svih stvari koji vam ne trebaju. Umesto da stalno gomilate kojekakve sitnice, odvojite vremena da ispraznite fioke, bacite nepotrebne stvari, sredite ormare… To će vam doneti određeno olakšanje, ali i energiju, optimizam i jasnoću.

Napravite sami prostor za skladištenje stvari

Dobra organizacija je pola posla. Preispitate koliko tačno imate stvari koje čuvate, i kako biste mogli bolje da ih složite., shvatićete da imate dosta toga što vam zauzima prostor, a nije vam potrebno. Uklanjanjem tih stvari vi zapravo u svoj dom unosite kreativnu energiju i motivaciju. Razmislite o tome kako biste sami, uz pomoć nekih ideja, mogli da uradite jednostavne stvari koje bi vam mnogo olakšale rukovanje i način čuvanja stvari u vašem domu.

Promenite svoj radni prostor

To ne znači da ga promenite u potpunosti, da se selite i tome slično, već da u njega unesete neke novine, koje će uticati na to da u njemu bude više pozitivne energije. Jednostavno ga oplemenite novom sobnom biljkom, fotografijama svojih najvoljenijih, kačenjem dragih suvenira. Opremite ga tako da vas nadahnjuje i daje vam volju da u njemu provodite više vremena, piše Ljepotaizdravlje.hr

Osigurajte prostor kakav želite

Učinite da sve bude na mestu na kojem vi to želite. Ako volite mirise, stavite aromaterapijske sveće svuda po sobi. Ako se bavite jogom, neka vam prostirka uvek bude pri ruci. Knjige koje volite poredjajte tako da vam budu uvek u vidokrugu.

Ovi jednostavni saveti će vam pružiti lepši, komforniji I uređeniji dom, što će vas motivisati da u njemu boravite duže I da na kvalitetniji način iskoristite vreme. Ako ste zadovoljni prostorom u kojem živite sve će vam biti lepše, osećaćete se pozitivnije I bolje, što je odlično I za vaše mentalno zdravlje.