Dom i porodica

OVE STVARI UNOSE NEGATIVNU ENERGIJU U DOM: Okrnjene šoljice, hrpa novina i nešto što svi imamo u kući!

Prema Feng šui pravilima za uređenje doma, svaka stvar koju imamo donosi određenu energiju u naš životni prostor. Važno je da svaka sitnica u domu bude na određenom mestu, ali postoje i stvari koje prema ovom načinu životne filozofije donose negativnu energjiju.

10.06.2021. - 15:30h
Neke stvari ipak bolje izbacite iz kuće...
Neke stvari ipak bolje izbacite iz kuće...foto: fizkes/Shutterstock

Ako osećate nedostatak harmonije u svojoj kući, rešite se ovih stvari.

Okrnjeno posuđe

Ako imate u kući okrnjene šolje, čaše, tanjire vreme je da ih zamenite novim. Feng šui stručnjaci tvrde da takvo posuđe donosi lošu energiju svakom ko ga koristi, i da posebno utiče na materijalno stanje. Bolje kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen.

Hrpa starih novina, papira i knjiga

Ako volite da imate stare časopise, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Ako se nalaze razbacani po stanu privlače negativnu energiju.

Cipele ispred vrata

Ako imate naviku da obuću odlažete ispred vrata, prestanite to da radite. Prema Feng šui pravilima to donosi nesklad, a posebno ako su cipele prljave.

Prljava odeća u uglu sobe

Svima nam se nekada dogodilo, iako to nerado priznajemo, da prljavu odeću odložimo u ugao sobe. Ipak, malo ko od nas zna da je ovo po Feng šui stručnjacima najveća greška i da to odnosi svu pozitivnu energiju iz kuće. Odeću koju smo nosili smemo da odlažemo isključivo u korpu za veš, piše Lepa&Srećna.