TRIK ZLATA VREDAN! Očistite ZAGORELE posude za dva minuta!

Zagorele ostatke hrane sa posuda za pečenje nikad nije lako ukloniti, a koliko god pazili na kraju ćete ostati sa flekama.

sudovi, foto: Depositphotos/overdriven
sudovi, foto: Depositphotos/overdriven
.

Rešenje donosi britanski “Mirror”, koji preporučuje da tiganje i druge posude za pečenje napunite ključalom vodom do vrha i ostavite da odstoje nekoliko minuta.

Nakon toga, prospite vodu, ali nemojte da sušite posudu. Umesto toga, na dno posude pospite sodu bikarbonu, naročito delove na kojima je ostalo ostataka hrane ili zagorelih ostatata ručka.

Potom na sodu bikarbonu dodajte so, idealno bi bilo krupnu morsku so, prenosi cdm.me.

U bocu sa raspršivačem sipajte belo ili jabukovo sirće i njime poprskajte posudu.

Primetićete mehuriće, što znači da čišćenje počinje.

Vlažnim sunđerom oribajte posudu, a nakon pet do 10 minuta dobro isperite posudu.

Ovaj trik trebalo bi da ukloni svu skorelu masnoću i ostatke hrane sa posude za pečenje.