Izvinjenja koje dugujem svojoj mami sada kada sam i ja majka - svako će se pronaći u ovim rečima...

Sve mame će se složiti u jednom – potrebno je postati roditelj kako bismo shvatili koliko je to zapravo teško. Tek kada se same suočimo sa svim izazovima majčinstva počinjemo više da cenimo sopstvene majke i shvatamo da im dugujemo izvinjenje za sve nestašluke koje smo im priredile.

Ilustracija, foto: Syda Productions/Shutterstock
Ilustracija, foto: Syda Productions/Shutterstock
.

1. Izvinjavam se zbog svog puberteta, hormona, naglih napadaja tinejdžerskog ludila i nesnosnog pametovanja. Sada znam da onda nisam znala sve, iako sam se tako ponašala, piše Zadovoljna.hr.

2. Izvinjavam se za sva iskradanja iz kuće, kašnjenja, pokoje pijanstvo, nenajavljene pirsinge i tetovaže i za sve nove farmerke koje sam odmah isekla.

3. Izvinjavam se zbog prkosa, inata i kolutanja očima.

4. Izvinjavam se zbog svih loših tipova koji su se prema meni loše ponašali dok si me ti učila da zaslužujem najbolje.

5. Ispričavam se zbog prebacivanja, trenutaka kada sam ti iz blesave ljutnje govorila da si loša majka, a ti si bila baš onakva majka kakva mi je tada trebala. Ona koja će me terati da prestanem da ignorišem sopstvene greške.

6. Najviše se izvinjavam zbog toga što sam mislila da je biti majka tvoj posao, a uz to i najlakši posao na svetu.

Zbog toga što sam podcenjivala sve što si radila za mene jer sam mislila da je to tvoja dužnost, a nisam znala da je biti majka neraskidivi zavet ljubavi.