Tata pre smrti napisao knjigu nerođenoj ćerki: "Ne moraš da živiš kao svi drugi"

U srceparajućoj knjizi nerođenoj ćerki, tata koji je imao tumor na mozgu i koji je na kraju umro samo par nedelja pre njenog rođenja, poručio joj je: 'Smej se svaki dan i odrasti sanjajući'.

Ilustracija, foto: sianstock/Shuttertsock
Ilustracija, foto: sianstock/Shuttertsock
.

Skot Ferguson iz Sidneja u Australiji preminuo je 31. marta sa samo 33 godine, a par nedelja posle, 27. aprila, rodila mu se ćerka Isla. Budući da je bilo pitanje hoće li je ikada upoznati, pre smrti je napisao knjigu svojoj ćerki koju nikad nije upoznao, preminuvši od raka samo nekoliko nedelja pre njenog rođenja.

Osećajući da mu se približava smrt ,Skot je napisao pisma i snimio videe za celu svoju porodicu. Ali, za svoju ćerku je napisao knjigu. Delove knjige je objavila televizijska stanica "7News".

"Sledi svoje snove. Ne moraš da živiš kao svi drugi. Tvoji mama i tata uvek će biti ponosni na tebe, bez obzira na sve. Sve dok se jednom dnevno smeješ, sve će biti u redu", napisao je Ferguson u knjizi za svoju ćerku.

Takođe, napisao je i "Kad se venčaš, znaj da ću biti s tobom i da ću te pratiti niz oltar", napisao je.

Skot se 2018. srušio u tržnom centru te je odveden u bolnicu. Tamo su mu doktori rekli strašnu vest- da ima glioblastom, tumor na mozgu, u četvrtoj fazi, te da je agresivan i brzo rastući. Doktori su mu prognozirali još maksimalno 18 meseci, i to ako bude sreće.

Nakon što je saznao za tumor, Skot je išao na dve operacije, čak 56 puta na zračenje i 10 meseci na hemioterapiju. Doktori su bili zapanjeni time koliko mu se stanje poboljšalo tokom tih godina.

.

Par koji se upoznao 2010. godine, odlučio je da maksimalno iskoristiti vreme koje je Skotu ostalo. Venčali su se 2019., a 10 meseci kasnije započeli s veštačkom oplodnjom.

Kad su saznali da je Džejmi trudna, bili su oduševljeni, piše britanski "San".

U međuvremenu, Skot je izgubio kontrolu nad levom stranom tela. Nedugo zatim, 31. marta preminuo je u miru kod kuće, okružen porodicom i trudnom suprugom. Živeo je tri godine s agresivnim tumorom na mozgu, duplo duže od najbolje prognoze koja se inače daje pacijentima. Džejmi je rekla da je radio šta god je mogao da poživi i da upozna svoju ćerku, ali nažalost, ta želja mu se nije ostvarila.

"Ja sam potpuno slomljena, Skot je preminuo. Bez boli, kako je i želio. Tokom celog ovog putovanja Skot je bio neverovatan, borio se do zadnjeg daha. Ni u jednom trenutku nije odustao, brinuo se za mene i svoju malu djevojčicu... do samog kraja", rekla je Džejmi.

Nakon rođenja ćerke Isle, Džejmi je napisala da je to "najsretniji i najtužniji trenutak u njenom životu".

"Bio bi predivan otac", rekla je za "7News".

Izvor: Superžena