Eva Mendes o fizičkom kažnjavanju dece: "Udarci razvoju deteta čine isto što i udaranje supružnika čini braku"

Poznata glumica Eva Mendes otvoreno se usprotivila fizičkom kažnjavanju dece.

Eva Mendes, foto: lucacavallari / Shutterstock
Eva Mendes, foto: lucacavallari / Shutterstock
.

Glumica Eva Mendes sa Rajanom Goslingom ima dve ćerke - šestogodišnju Esmeraldu i četvorogodišnju Amandu. Na društvenim mrežama nikad ne objavljuje fotografije svoje dece, ali je odlučila da podeli omiljeni roditeljski savet kojim se i sama vodi u odgajanju.

"Ne pitaju me često koja mi je omiljena roditeljska izreka, ali svejedno ću je objaviti", napisala je, pa podelila fotografiju sa citatom: "Udarci razvoju deteta čine isto što i udaranje supružnika čini braku."

To je među njenim fanovima izazvalo raspravu o disciplinovanju i kažnjavanju dece.

"Imam troje dece i razumem potrebu da udarite dete. Većina nas odrasla je u kulturama u kojima je fizičko kažnjavanje rutina, pa je prihvaćeno. Ali mislim da treba da radimo ono u što želimo da pretvorimo našu decu. I nismo savršeni, pa to znači i da se izvinimo deci kad uprskamo", napisala je jedna majka.

Međutim, mnogi se nisu složili i smatraju da kažnjavanje udaranjem po guzi ima svrhu.

"Nikome nije cilj da udari dete, ali to ima korektivnu ulogu u odgajanju dece. To je potpuno drugačije od udaranja druge osobe. To nije ispravno", "I mene su roditelji znali da udare po guzi i poštujem druge. Veruj mi, zaslužila sam jer sam bila derište", njihovi su stavovi.

Izvor: index.hr