Dom i porodica

Prolećno čišćenje stana po Feng-šuiju: Pokrenite dobru energiju

Dobro prolećno čišćenje doma može učiniti čuda za vašu energiju.

23.04.2021. - 09:29h
Čišćenje stana za pokretanje dobre energije
Čišćenje stana za pokretanje dobre energijefoto: Drpixel / Shutterstock

Primenite ovih 5 feng šui pravila za prolećno čiščenje doma

Sredite kuhinju za poboljšanje zdravlja i finansija

Rešite se svih stvari koje blokiraju prostor, a posebno obratite pažnju na čišćenje ormarića i frižidera. Stanje vaše kuhinje se odražava na vaše zdravlje, a ujedno predstavlja i centar za finansije vašeg domaćinstva. Očistite sve posude i lonce. Umesto hemijskih sredstava za čišćenje, pređite na prirodna. Sredite sve fioke, radne površine, svetiljke. Otvorite put za svež Či.

Ukrasite dom biljkama

Osvežite prostorije sa tri nove biljke. Odlične izbor za vaš dom po feng šuiju su Zamija i Japansko drvo (Drvo novca). NJihova zelena boja i zemlja simbolizuju nove početke. Ako planirate da kupite biljke za kuhinju, obavezno uzmite aromatične biljke poput ruzmarina, bosiljka i nane.

Očistite spavaću sobu i kupatilo

Ovo čišćenje treba da bude temeljno. Pobacajte sve što niste koristili u proteklih 6 meseci. Obratite pažnju na prostor ispod kreveta i prozore. Napravite novi razmeštaj kako bi pokrenuli pozitivna dešavanja u svom životu.

Napravite prostor u ormanu

Ukoliko želite da pozdravite novu ljubavnu vezu u vašem životu, sredite i reorganizujte orman, tako da obavezno ostavite jedan deo prazan. Na taj način ćete ostaviti otvoren prostor za manifestaciju ljubavne veze.

Prazno mesto u ormaru priziva novu ljubavnu priliku u vaš život

Očistite svoju energiju

Nakon što ste sredili glavne tačke za protok energije u vašem domu, posvetite se sebi. Pozdravite promene koje dolaze time što ćete, kupiti novu garderobu, uplatiti tretman lica, masažu ili jednostavno promeniti frizuru. Uživajte u svom sređenom prostoru i uvalite se u omiljenu fotelju uz dobru knjigu i čašu limunade ili šoljicu kafe.

Izvor: novosti