Samo JEDNIM iskrenim pitanjem šestogodišnjak spasao brak svojih roditelja

Mama, da li baš moram da se venčam? - to pitanje je postavio šestogodišnji sin blogerke i jutjuberke Džoan Venditi – bez da je znao šta će ono izazvati. Naime, te reči su podstakle mladu majku na razmišljanje.

foto: Marina Dyakonova/Shutterstock
foto: Marina Dyakonova/Shutterstock
.

U svom blogu napisala je da je pitanje njenog sina najpre izazvalo strah u njoj, pa se zapitala šta je to loše u njenom braku – i da li je uopšte nešto loše.

„Ne, ne moraš da se venčaš. Možeš da radiš šta želiš, mi samo želimo da budeš srećan“, odgovorila je Džoana svom sinu, na šta je on s olakšanjem rekao: „OK, dobro! Ja ustvari ne želim da se sve vreme svađam sa nekim.“

U tom trenutku je Džoana shvatila koliko pasivno-agresivno ponašanje nje i njenog supruga utiče na njihovog sina. Svađaju se za svaku sitnicu i glupost – i često je atmosfera potpuno hladna.

Zbog toga je majka četvero dece, pošto dečak ima i tri mlađe sestrice, podvukla crtu i napravila „reviziju“ nekoliko proteklih godina: veridba, venčanje, spontani pobačaji, problemi na poslu, zdravstveni problemi. Sve su to zajedno prošli. Međutim, njihova veza je trpela zbog toga, piše Miss7.