UREĐENJE DOMA po ZODIJAKU: Kakav ukus imaju HOROSKOPSKI znaci kada dekorišu životni prostor: Antikvarnica, minimalizam, stilski...

Dok jedni vole svetlije tonove, drugi teže ka tamnijim a treći ka neutralnim. I dok neko od nas sav svoj fokus usmerava na estetiku, drugima je važno da prostor oko njih bude funkcionalan. Iako je tvrdnja koja je vrsta stila – najbolja, krajnje subjektivna, ne može se poreći da pojedinim ljudima ovo zaista ide od ruke. Zvezde takođe mogu da vam pruže uvid u to kako se koji od znakova snalazi u pogledu dekora svog doma.

foto: Jack Frog/Shutterstock
foto: Jack Frog/Shutterstock
.

VAGA

Vage imaju snažnu želju da sve oko sebe – svoju vezu, posao i dom učine savršeno uravnoteženim. One znaju kako da pronađu lepe i elegantne komade nameštaja za svoj dom, i da bez preterivanja stvore prijatno okruženje. Svaki prostor koji Vaga dotakne postaje idiličan i skladan. Vage znaju kako da mesto naprave estetski dopadljivim bez mnogo truda, što predstavlja istinski dar.

BIK

Bikovi ne zbijaju šale oko uređenja svog doma. Jednim delom razlog tome je taj što vole u njemu da provode dobar deo svog vremena a drugi taj što upravo njihov dom može da otkrije njihov status i ukus onom ko u njega uđe. Bikovi se ne ustručavaju da ulažu u proizvode vrhunskog kvaliteta kada je reč o uređenju doma. Njihov su cilj sofisticirani i udobni komadi nameštaja.

BLIZANCI

Blizanci obično pokušavaju da stvore atmosferu koja privlači dobru zabavu. Njihovi domovi su obično mesta najboljeg provoda. Jedan Blizanac je uvek svestan najnovijih trendova i ima dom ispunjen savremenom tehnologijom. Njihova fleksibilna priroda odražava se i u pogledu uređenja njihovog životnog prostora.

LAV

Lavovi su oni koji žele da se u svom domu osećaju kao istinski kraljevi, kakvi jesu. Njihova parola je "sve ili ništa", a ona se odražava i u pogledu načina uređenja njihovih domova. Lavovi veruju da su njihovi domovi direktan odraz onog što su oni i zbog toga će se pobirnuti da izgledaju smelo i odvažno.

RAK

Rakovi nisu uvek fokusirani na ono što oni žele, već na ono što će učiniti da se drugi osećaju prijatno u njihovom prostoru. Usredsređeni su na to da stvore prostor koji će poslužiti kao savršen beg od spoljnjeg sveta.

JARAC

Jarčevi preferiraju minimalistički i moderan stil u svom domu. Oni vole kada prostor oko njih deluje uređeno bez napora, i kada je usmeren ka produktivnosti više nego ka estetici. Njihov afinitet ka neutralnoj paletu i elegantnim linijama znači da daju prednost klasici povrh savremenih detalja.

DEVICA

Kao i u svemu drugom u svom životu, Devica želi da ima kontrolu nad prostorom u kom živi. Samim tim ona ne voli bilo šta što je opretećuje ili deluje suviše komplikovano. Iaiko su sasvim sposobne da svom domu daju modernu sofisticiranu notu, one preferiraju koncept jednostavnosti kako bi se mogle fokusirati na druge ciljeve.

RIBE

Ribe su izuzetno kreativne po prirodi što znači da će imati pregršt ideja za divan dekor svog doma. One u sebi gaje veliku potrebu da stvore opušten i otvoren prostor u kom je užitak zagarantovan. Njihovi domovi prepoznatljivi su po divnoj šemi boja, bez neusklađenih detalja.

ŠKORPIJA

Škorpija će svoj dom osmisliti kao privatnu jazbinu za beg od sveta koji je okružuje. Međutim to ne znači da neće uložiti nikakav napor u njegov dekor. Ona jednostavno neće podleći tradicionalnim modelima uređenja. Škorpija će se držati tamne palete boja i skrivenih aspekata.

VODOLIJA

Vodolije su u više nego zainteresovane da ulože svoje vreme i novac u druge stvari u odnosu na uređenje svog životnog prostora. Samim tim njihovi domovi deluju kao čin pobune jer su ispunjeni detaljima i komadina nameštaja kojima nije baš mesto u ovom vremenu. Iako su vrlo kreativne Vodolije ne pridaju značaj stilskom dizajnu kuće.

OVAN

Ovan važi za nekog ko uvek spremno preuzima svaki rizik na sebe. Ovo se može na predivan način odzariti u pogledu smelih tonova za uređenje doma jednog Ovna. Međutim Ovnovi su takođe poznati po svojoj neodlučnosti što u velikoj meri može uticati na to da ne završavaju započete projekte.

STRELAC

Strelac je i više nego kreativan i sposoban da stvori atraktivan dom. Međutim to nije ono što ga zanima. Njegova interesovanja leže u putovanjima, a na dom pomisli samo kada kupuju suvenire koje će poneti sa sobom i izložiti na zidu u kući.

Izvor: The Spruce, Ženski magazin