Dom i porodica

Pored bebe i rada od kuće, peglanje mi je bila noćna mora. Otkako sam dobila ovu peglu, uživam radeći ono što sam najviše mrzela

Statistika pokazuje da 74 odsto ljudi ne može da podnese pomisao na peglanje, dok samo 26 odsto žena u tom poslu vidi neku vrstu antistres terapije. Mnogi smatraju da je peglanje poput Sizifovog posla, jer uprkos peglanju, postoje komadi odeće, koji zbog zahtevnih tkanina, i dalje izgledaju kao da su prošli centrifugu.

13.04.2021. - 07:00h pr
Philips PerfectCare Elite Plus parna stanica
Philips PerfectCare Elite Plus parna stanicafoto: Photo credit: EnvyCroatia

Meni je peglanje kao unapred poražen rat. Gledam peglu, gleda ona mene. Mogu da ribam podove, prozore, perem brdo sudova ceo dan, ali da peglam, i da me posle bole vrat i kičma, a odeća i dalje izgleda kao je nisam ni takla, to je u meni budilo osećaj borbe sa vetrenjačama. Odeće nikad dosta, a obaveze oko domaćinstva se samo gomilaju.

Poseban krug pakla sam doživela kada sam dobila dete i kada sam doslovno bila prikovana za peglu, ne bi li lepo ispeglala sve tetra pelene i svu bebi odeću. A tona ostalog veša je tek čekala svoj red.

Revolucija u mojoj kući se desila onoga dana kada mi je drugarica donela Philips PerfectCare Elite Plus parnu stanicu. Spasila me mučenja, ukočenosti i uskratila mi višečasovno stajanje nad daskom za peglanje sa bezuspešnim krajem. Osetila sam se kao u raju u kojem se ludo zabavljam. Ona je postala moj najbolji prijatelj, čak i saputnik mog supruga (o da, sada i on pegla).

Philips PerfectCare Elite Plus parna stanica
Philips PerfectCare Elite Plus parna stanicafoto: Photo credit: EnvyCroatia

Otkako radim od kuće, to mi mnogo olakšava svakodnevicu. Uz Philips PerfectCare Elite Plus parnu stanicu mogu da peglam i do dva sata u kontinuitetu, ne moram svako malo da je gasim i dodajem vodu i to uopšte ne mora biti destilovana. U odnosu na dosadašnje pegle na paru koje imaju posudu za vodu od samo 400 ml, Philips PerfectCare Elite Plus parna stanica ima rezervoar od čak 1.8 litara.

Takođe, ono što mi je zapravo bila najveća muka jeste konstantno prilagođavanje temperature određenim tipovima tkanine. To je sada prošlost. Uz nju, sve komade odeće peglam istom temperaturom i nemam bojazan da ću izgoreti omiljenu haljinu od satena ili suprugovo odelo. Čoveče, koje olakšanje. Evo moja baka i dalje ne može da se načudi čudu i pita se gde se ova pegla do sada krila.

Pritom, mogu da peglam i vertikalno. Znate one situacije kada ustanete 'na levu nogu', kasnite na posao i nemate vremena da peglom osvežite već ispeglan komad odeće koji se malo izgužvao zbog dužeg stanjaja u ormaru. Sada, samo uključim Philips PerfectCare Elite Plus parnu stanicu i pređem preko omiljenih pantalona kako bi ih osvežila i spremila za oblačenje, i to za čas, bez sklapanja daske za peglanje. I ne boli me ruka, nije teška kao tuč, već samo 800 grama.

Philips PerfectCare Elite Plus parna stanica
Philips PerfectCare Elite Plus parna stanicafoto: Photo credit: EnvyCroatia

I neverovatno je tiha, iako radi na paru.

Čoveče, i sama se čisti od kamenca. Pošto mi za nju ne treba destilovana voda (hvala nebesima), ova parna stanica ima mehanizam koji signalizira kada je vreme da samo odvrnem specijalni ventil prilikom čega se ispusti određena količina vode sa ostacima kamenca.

I kod svih kontrol-frikova otklanja najveći strah i čuveno pitanje koje nas muči čim napustimo stan – da li sam isključila peglu? Toliko je ‘pametna’ da se sama gasi posle 10 minuta mirovanja.

I ako sledeći put možda zaspite dok peglate, usled višenedeljnog nespavanja zbog dojenja kao ja, ne brinite. Nećete zapaliti stan.