Ovih 7 mesta u kući retko ko čisti, a puna su prašine: Barem jednu stvar sa spiska sigurno nikada niste očistili!

Pod, kuhinjski elementi, toalet, sudopera… sve su to stvari koje čistimo skoro svakodnevno jer je vrlo lako primetiti kada su prljavi. Isto se odnosi i na prljav veš i prašnjave police. Mesta u kući koja ne vidimo tako često - postoje, a upravo ih iz tog razloga preskačemo kada čistimo.

Da li i vi zaboravljate da ih očistite?, foto: Rawpixel.com/Shutterstock
Da li i vi zaboravljate da ih očistite?, foto: Rawpixel.com/Shutterstock
.

Najčešće se radi o ovih sedam mesta, a vi bi trebalo da se potrudite i drugi put na njih ne zaboravite.

1. ZIDOVI I ŠTOKOVI
Da, i na zidovima se nalazi prašina, a to ćete dobro videti ako razmaknete zavese i upalite svetla. Možete metlom, ili sredstvom za čišćenje prašine lagano da pređete preko površine zida i tako uklonite prašinu, a kad to već radite onda ne preskačite štokove i lajsne jer su i oni puni prašine, a ako ste baš danas dobre volje, uzmite mokru krupu i prebrišite ih.

2. ISPOD NAMEŠTAJA
Puno je prašine ispod kreveta, komoda i fotelja i to redovno čistimo. Ali, da li ste ikada pogledali kako izgleda donji deo nameštaja? I na njemu se nakuplja prašina i razna prljavština, pa bi bilo pametno ponekad okrenuti krevet ili fotelju i očistiti usisavačem, te prebrisati krpom.

3. BILJKE
Da, i biljke je potrebno ponekad očistiti od prašine jer se i na njima skuplja. Najjednostavniji način je da biljku odnesete u kadu i operete tušem. Možete to da učinite i krpom ako vam se ne da da nosite biljku do druge prostorije.

4. FIOKE 
Najlakše je ignorisati stvari koje ne vidimo, a to su sigurno fioke, police i kuhinjski elementi. Prašinu očistite mokrom krpom, a fioke i sve što se u njima nalazi izvadite van i prebrišite.

5. UNUTRAŠNJOST ORMARA
Stvari koje se u njima nalaze čistimo stalno, ali ko se seti da uzme krpu i prebriše stranice ormara? Jednom kad to učinite primetićete koliko zapravo prašine ima u ormaru, a možda naiđete i na mrtve insekte…

6. VENTILATOR
Kada ste ih zadnji put očistili? S obzirom na to da vuku vazduh iz prostorija, možete da zamislite koliko su prljavi. Skinite ih sa zida i operite u toploj vodi.

7. USISIVAČ
Poznajte li nekoga ko čisti usisavač? Iako malo ljudi to radi, apsolutno je potrebno osim nove kese, ponekad i oprati usisavač. Mokra krpica će biti dovoljna da očistite svu prašinu s njega, piše Ordinacija.