Dom i porodica

Ako u kuću unesete ove biljke, uneli ste pozitivnu energiju i blagostanje! (FOTO)

Prema drevnim učenjima Feng šuija neke domaće biljke poseduju neverovatnu osobinu generisanja pozitivne energije. Filozofija Feng šui glasi da su biljke sposobne da dramatično promene život čoveka.

21.03.2021. - 15:00h
Biljke oplemenjuju prostor u kome živimo i radimo
Biljke oplemenjuju prostor u kome živimo i radimofoto: CLICKMANIS/Shutterstock

One poseduju svojstvo da ljudima obezbede pozitivnu energiju, a takođe, mogu pozitivno da utiču na neke životne aspekte: da poboljšaju finansijsku situaciju, privuku sreću, iscele od različitih bolesti, pa čak i da mire one koji su u svađi.

Predstavljamo vam nekoliko "zelenih prijatelja", koje je dobro imati u kući.

Lavanda

Lavanda je jedan od drevnih simbola čistoće i ljubavi. Uz to je i najbolji lek za sve one koji pate od nesanice, lošeg raspoloženja ili depresije. Izvanredno smiruje i pomaže da se zaspi.

Lavanda je jedan od drevnih simbola čistoće i ljubavi
Lavanda je jedan od drevnih simbola čistoće i ljubavifoto: ttlger/Shutterstock

Materije, koje ona sadrži, deluju na centralni nervni sistem, zahvaljujući čemu, lavanda pomaže kod svih stanja uznemirenosti, histerije, glavobolje i migrena. Jednostavno, stavite saksiju sa ovom biljkom u vašu spavaću sobu.

Krasula

Veruje se da prisustvo krasule (biljke novca) u prostoriji, pozitivno utiče na posao i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato je odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se, čak, prenosi sa kolena na koleno.

Veruje se da krasula 'donosi' novac u kuću
Veruje se da krasula "donosi" novac u kućufoto: Jus_Ol/Shutterstock

Prema Feng šui filozofiji, biljku treba postaviti sa desne strane ulaznih vrata kuće u severnom ili severozapadnom delu. Biljka poseduje eterična ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čoveka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti.

Aloja

Lekovita svojstva ove biljke mnogima su poznata, jer se aloja često koristi u medicini i kozmetologiji. Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje. U Rusiji je poznata kao "eliksir mladosti" ,dok su je stari Egipćani nazivali "biljkom besmrtnosti".

U Rusiji je poznata kao 'eliksir mladosti'
U Rusiji je poznata kao "eliksir mladosti"foto: Pj Aun/Shutterstock

Feng šui preporučuje da se saksije sa ovom biljkom rasporede u sobama gde se nalaze bolesni ljudi. Smatra se da aloja doprinosi njhovom bržem oporavku.

Nana

Ona spada u najlekovitije, a ujedno i najaromatičnije biljke. Nana poseduje osvežavajući efekat na ceo organizam: pomaže oslobađanju od umora, a takođe, poboljšava pamćenje.

Nana spada u najlekovitije, a ujedno i najaromatičnije biljke
Nana spada u najlekovitije, a ujedno i najaromatičnije biljkefoto: chuyuss/Shutterstock

Kinezi veruju da saksija sa nanom treba da se nalazi u svakom domu, jer ona utiče na privlačenje pozitivne energije.

Jasmin

Mirisni žbun zelenih listova i blistavo belih cvetova, već hiljadama godina pleni i zaokuplja maštu ljudi, od dalekog Orijenta do Mediterana. Ako je ruža kraljica cveća, jasmin je kralj.

Jasmin već hiljadama godina pleni i zaokuplja maštu ljudi
Jasmin već hiljadama godina pleni i zaokuplja maštu ljudifoto: NAPA/Shutterstock

Vlasnici ove biljke vremenom postaju veoma komunikativni i raduju se životu. Za privlačenje sreće, i povećanja nivoa pozitivne energije preporučuje se postaviti jasmin u južnom delu prostorije.

Spatifilum

Veruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom. Od davnina su žene počele da primećuju da je postojanje spatifiluma u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima.

Veruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit
Veruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobitfoto: FotoHelin/Shutterstock

Prema verovanju, sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i sa pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane vešću o dugoočekivanom radosnom događaju.

Uprkos činjenici, da mnogi ne veruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može uticati na privatni život svoje vlasnice, prenosi uspesnazena.com.