Došla u hitnu zbog jakih bolova u leđima pa iznenada postala majka

Iz Velike Britanije stiže zaista neverovatna priča mlade Britanke koja je otišla u hitnu zbog jakih bolova u leđima da bi od doktora saznala da su u pitanju zapravo trudovi i da svakog momenta može da se porodi. Nije imala pojma da je trudna.

Ilutracija, foto: Depositphotos/mary_smn
Ilutracija, foto: Depositphotos/mary_smn
.

24-godišnju Reu Martin u hitnu službu dovezao njen 27-godišnji dečko zbog izrazito jakih bolova u leđima i stomaku. Dan pre Rea je takođe posetila lekara koji joj je samo rekao da pati od izrazito teških menstrualnih bolova. No, kada je stigla u hitnu saznala je pravo iznenađenje.

Bolovi koje je osećala su zapravo bili trudovi koji su naznačili da je počeo porođaj. To ne bi bilo ništa neobično da Rea zapravo nije imala pojma da je trudna. Toliko je bila šokirana činjenicom da je prvo pala u nesvest.

Kako je izjavila za "Manchester Evening News" probudila se u drugoj bolničkoj prostoriji gde joj je babica rekla da se sabere i da treba da počne da gura. Tako je Rea krajem novembra na svet donijela zdravog sina Majlsa. Sada je trebalo samo dečku saopštiti da je postao otac.

Naime, njen partner Luk je Reu zapravo ostavio u hitnoj i čekao rezultate pretraga. Sve je prošlo u najboljem redu jer je Luk bio oduševljen i posebno je bio srećan što je dobio sina kojeg je oduvek želeo.

Novopečeni roditelji nisu imali ni zajednički stan, stoga se Rea privremeno doselila kod dečka koji živi s ocem u kući. Osim brige za malu bebu, roditelje čeka i planiranje i organizovanje pordičnog života.

Rea nije primetila da je trudna jer je sve vreme imala menstruaciju, a stomak joj nije bio ispupčen. U pitanju je takozvana nevidljiva, odnosno kriptična trudnoća, a zahvata jednu od 7.000 trudnica. Najčešće žena postane svesna trudnoće tek koju nedelju pred porođaj ili u trenutku kada krenu trudovi. Često se dogodi da ni porodični lekar nije svestan stanja.

Luk je privatni trener, a objasnio je kako se oseća glupo jer nije primetio da mu je devojka trudna. Ona je pak nastavila da vežba tokom cele trudnoće, a jedino što je primetila je pokoji nagomilani kilogram, no bila je uverena da je to zbog pandemije korona virusa, odnosno "lockdowna" zbog kojeg je bila manje fizički aktivna.

Možda je mali Majls iznenadio novopečene roditelje, ali oni su presrećni i govore da se nekoliko nedelja nakon porođaja i potpune promene života, ipak dobro nasmeju na celu priču, prenosi novilist.hr.