Trik zlata vredan: Očistite zagorele posude za pečenje za dva minuta!

Zagorele ostatke hrane s posuda za pečenje nikad nije lako ukloniti, a koliko god pazili na kraju ćete ostati s flekama. Rešenje donosi britanski "Mirror", koji preporučuje da lim i druge posude za pečenje napunite kipućom vodom do vrha te ga ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Čas posla!, foto: Depositphotos/overdriven
Čas posla!, foto: Depositphotos/overdriven
.

Nakon toga prospite vodu, ali nemojte da sušite posudu. Umesto toga, njeno dno pospite sodom bikarbonom, naročito delove na kojima je ostalo ostataka hrane ili zagorelih delova ručka.

Potom na sodu bikarbonu dodajte so, idealno bi bilo krupnu morsku so. U bocu s raspršivačem sipajte belo ili jabukovo sirće i njime poprskajte posudu.

Primetićete mehuriće, što znači da čišćenje počinje.

Vlažnim sunđerom oribajte posudu, a nakon pet do 10 minuta dobro isperite posudu.

Ovaj trik trebalo bi da ukloni svu skorelu masnoću i ostatke hrane s posude za pečenje, prenosi Index.