Gde god da stavite ovaj komad nameštaja, ulepšaće prostor

Ako želite malo da preuredite prostor u kom živite, ovaj komad uneće primetne izmene.

Ilustracija, foto: Depositphotos/belchonock
Ilustracija, foto: Depositphotos/belchonock
.

Krilatica “Gde god nađeš zgodno mesto fotelju postavi” mogla bi da pomogne svima koji se ovih dana pitaju kako da preurede životni prostor, jer je, prema važećim trendovima za uređenje enterijera, ovaj komad nameštaja postao neophodan u svakom domu.

Bilo da je meka, udobna, velika ili manja, od tvrđeg materijala, modernog ili starinskog dizajna, fotelja se više ne doživljava samo kao deo nameštaja na kom sede gosti kada nam dođu u posetu ili stariji članovi porodice dok čitaju novine.

Nenametljivo je postala centar zasebno uređenog prostora, koji ne mora biti veći od nekoliko kvadratnih metara da bi formirao vizuelno naglašeni i izdvojeni deo vašeg doma.

Postala je centar uređenog prostora sa stilom.

Ako fotelju postavite u ćošak, pored prozora, uz koji se nalazi mekani tepih, a uz nju stavite niži stočić, dobićete savršeno udobno mesto za uživanje u toplom čaju ili kafi.

Odlična i u spavaćoj za odlaganje garderobe

Ništa ne smeta ni ako se odlučite za minimalistički stil i pored omiljene fotelje stavite samo saksiju sa cvećem ili je postavite nasred sobe i koristite kao radni sto, odnosno stolicu. Duboko zavaljeni u nju, pravih leđa, sa lap-topom u krilu, zaista ćete se osećati kao za radnim stolom. Uz to, što veća fotelja, to veći izbor njene namene.

Nemojte se iznenaditi ako fotelju vidite i u nečijoj spavaćoj sobi. NJeni vlasnici su je, najverovatnije, stavili baš tu da bi preko nje prebacili ćebe ili bademantil, te tako umotani sedeli pre spavanja ili odmah po buđenju, sa svojim mislima pod okriljem sna, ili, češće, sa mobilnim telefonom u ruci.

Još neobičnija scenografija za ovu svojevrsnu kraljicu stolica je kupatilo, u kom se ona može istaći rame uz rame sa kadom i lavaboom. Namena joj je tada jednostavna - na njoj posedite dok mažete telo posle kupanja, ili se na drugi način negujete nakon izlaska iz tople vode.

Takođe, možete je iskoristiti i kao zgodno mesto za sedenje dok se vaše dete samo kupa, podstičući ga na taj način u osamostaljivanju.

Ogromne fotelje

Ima ih toliko velikih da se u njima komotno možete celi smestiti, eventualno dopuštajući samo stopalima da vise preko naslona, pa vam neće biti neophodan dvosed.

Izvor: novosti