Ne bacajte je: Kora narandže otklanja fleke, insekte i vraća sjaj nameštaju!

Većina ljudi očisti pomorandžu i koru baci u smeće, ali to je potpuno pogrešno s obzirom na to da ona može da se iskoristi za mnogo stvari u domaćinstvu. "StethNews" izdvojio je nekoliko najzanimljivijih primena.

Kora pomorandže čini čuda u domaćinstvu!, foto: Depositphotos/fermate
Kora pomorandže čini čuda u domaćinstvu!, foto: Depositphotos/fermate
.

Istrljajte korom od narandže predmete i aparate u domaćinstvu koji su od nerđajućeg čelika i na kojima su nastale mrlje od vode - odmah ćete videti razliku. Nakon što ste to završili, sav drveni nameštaj u kući ispolirajte belim odnosno unutrašnjim delom kore. Vratiće stari sjaj!

Osim što je dobra za nameštaj, koru pomorandže možete da sameljete i ostavite na mestima gde vam se pojavljuju insekti - to će ih oterati.

Oteraće i neprijatne mirise iz vašeg doma. Prvo osušite koru, sameljite i spakujte u male platnene vrećice koje potom možete da stavite u fioke ormara i mesta gde se inače skuplja plesan. Takođe, neprijatne mirise iz kante za smeće sprečite tako što ćete staviti osušenu koru u kantu, ispod kese.

Nakon što ste je stavili svuda po kući, možete da je koristite i za ulepšavanje, kao prirodni piling za telo. Stavite u gazu i dobro zavežite, a zatim trljajte po telu tokom tuširanja, prenosi Večernji list.