Mislila je da je već uveliko u menopauzi kada je saznala da je u 26. nedelji trudnoće

Majka četvoro dece i baka dvoje, pedesetogodišnja Amerikanka Mišel Hal sa Floride, je u oktobru prošle godine saznala da je trudna već 26 nedelja - a ono za šta je mislila da su simptomi menopauze su bili simptomi trudnoće.

Ilustracija, foto: Depositphotos/EugeneGensyurovksy
Ilustracija, foto: Depositphotos/EugeneGensyurovksy
.

Mišel Hal, iako je već tri puta bila trudna, simptome četvrte trudnoće nije prepoznala - jer ih praktično nije ni bilo.

Tokom trudnoće nije imala potrebu za određenom hranom, nije naročito dobijala na težini, a nije bilo ni jutarnjih mučnina. Umesto toga je osećala bol u stomaku za koju je mislila da je simptom menopauze ili lupusa, od kojeg je obolela u 40. godini. Na kraju je, samo da odbaci i tu mogućnost, odlučila napraviti test na trudnoću, a njena 'menopauza' je krajem novembra završila rođenjem zdravog dečaka Grejsona u bolnici NCH North Naples.

Nije verovala kad je videla da je trudna, pogotovo jer nije imala menstruaciju više od godinu dana, pa joj je lekar rekao da je ušla u menopauzu.

"Uvek mi je bila neverovatna ona rijaliti emisija 'Nisam znala da sam trudna'. Barem do sada", rekla je kroz smeh.

Inače, žene u menopauzi prestanu da krvare i više nisu plodne, ali u njenom su slučaju, kako je lekar iz 'NCH North Naples' bolnice objasnio za Daily News, jajnici su uspeli da proizvedu jedno jedino jajašce, koje je i oplođeno.

Ona i suprug Džeri su se složili da im prekid trudnoće nije opcija, i smatraju da takve odluke treba da budu 'u Božjim rukama, pogotovo jer su, kako kažu, sada stvarno sto posto sigurni da neće imati više dece'.

Mišel se krajem novembra prošle godine porodila carskim rezom, nešto pre termina, u 35. nedelji, a lekari su sa njom bili malo oprezniji jer su ih brinule njene godine, ali i lupus od kog boluje, pa su se odlučili za carski da smanje mogućnost zastoja srca ili napada pri porođaju.

Svoje četvrto dete, kao i prethodno troje, Mišel je rodila bez većih problema, ali je Grejson odmah nakon porođaja imao manjih problema sa disanjem i apneju, zbog čega je 12 dana proveo u bolnici pod nadzorom. Svojoj velikoj porodici pridružio se 7. januara i, kako piše Daily News, odlično napreduje.

Izvor: 24sata.hr