PET zlatnih pravila za savršeno organizovanu kuhinju
Dobro organizovana kuhinja preduslov je za lakšu i jednostavniju pripremu ukusnih obroka. Predstavljamo vam pet zlatnih pravila zahvaljujući kojima ćete uvek znati gde se šta nalazi.
>> Držite stvari tako da vam uvijek budu nadohvat ruke - Tiganje i šerpe držite blizu šporeta, plastične posude na radnoj površini, a tanjire, čaše i ostalo posuđe blizu sudopere ili mašine za pranje suđa.
>> Grupišite stvari - Tiganje i šerpe koje obično koristite za prženje hrane stavite na istu policu. Escajg i začine složite u fioku, a drvene kašike u keramičku posudu.
>> Dostupnost - Stvari koje često koristite složite tako da su vam uvek u vidnom polju. Teže predmete spustite na donje police, a one koje retko koristite na gornje. Ili, možete da stavite napred one stvari koje su vam svakodnevno potrebne, a ono što ređe koristite stavite nazad.
>> Rešite se starih i nepotrebnih stvari - Najmanje jednom godišnje napravite “inventar“ kuhinje. Rešite se svega što je staro, oštećeno ili ono što godinama ne koristite.
>> Providne posude - So, kafu, šećer i sve što vam padne na pamet, čuvajte u providnim teglama ili posudama. Takođe, na posude možete da zalepite i etikete kako biste u svakom trenutku znali gde se šta nalazi, piše minimagazin.info.