Čišćenje nikad nije bilo lakše: 9 trikova profesionalnih spremačica koji će vam uštedeti vreme!

Učite od najboljih!

Čišćenje nikad nije bilo lakše!, foto: Depositphotos/IgorVetushko
Čišćenje nikad nije bilo lakše!, foto: Depositphotos/IgorVetushko
.

Aluminijumskom folijom uklonite ostatke hrane

Napravite lopticu od aluminijumske folije i na nju nanesite malo deterdženta za sudove. Iskoristite je kako biste uklonili ostatke hrane sa posuđa, a da ga pritom ne oštetite.

Očistite srebrno posuđe pomoću sode bikarbone

Srebrninu operite u mlakoj vodi u koju ste dodali par kapi deterdženta za sudove. Ubacite u lonac koji ste prethodno obložili aluminijumskom folijom. U posebnoj posudi pomešajte 250 ml ključale vode, 30 grama sode bikarbone i dve kašičice soli. Dobijenu mešavinu pospite preko posuđa i stavite poklopac. Ostavite da odstoji pet minuta, izvadite i isperite pod mlazom mlake vode. Prosušite i izglancajte suvom i mekanom krpom.

“Nabacite” staru jastučnicu na ventilator

Na pokretni deo ventilatora navucite staru jastučnicu i očistite propeler po propeler. Sva prašina će završiti u jastučnici, umesto da se rasipa po kući.

Očistite staklene površine pomoću maramica za sušilicu

Ne bacajte iskorišćene maramice za sušilicu nego ih upotrebite kako biste uklonili naslage sapuna sa staklenih površina u vašem kupatilu. Jednostavno ih nakvasite i izbrišite zaprljane površine.

Očistite mlin za kafu pomoću pirinča

U mlin za kafu stavite pola šake sirovog pirinča i nakratko ga uključite. Na ovaj način savršeno ćete očistiti unutrašnjost mlina.

Gumenom rukavicom pokupite dlake

Dlake, koje vaši kućni ljubimci nemarno ostavlju po nameštaju, uklonite gumenom rukavicom koju ste prethodno navlažili.

Uklonite prašinu pomoću filtera za kafu

Uklonite prašinu sa televizora ili kompjuterskog monitora pomoću papirnog filtera za kafu. Za razliku od mikrofiber krpe, on neće ostaviti nikakve tragove.

Osvežite dasku za rezanje pomoću limuna

Uzmite pola limuna, njegov sok iscedite na dasku za rezanje i dobro je istrljajte. Ostavite da odstoji dvadesetak minuta pa isperite. Daska će biti čista i predivno će mirisati.

Odčepite odvode pomoću sode bikarbone

U odvod naspite 50 grama sode bikarbone i zalijte sa 120 ml sirćeta. Prekrijte vlažnom krpom, te ostavite da odstoji desetak minuta. Za kraj, zalijte većom količinom vrele vode, piše minimagazin.info.