Dom i porodica

Posle razvoda ušao u vezu sa dve žene: Sada svi žive srećno pod jednim krovom

Preduzetnik Šaj Fišerman bio je u braku sa svojom suprugom Danijelom 19 godina kada je shvatio da nije srećan. Ovaj 46-godišnjak iz Pensilvanije osetio je da ga monogamija sprečava da bude ispunjena ličnost. Inspirisani TV emisijom o poliamoriji, Šaj i Danijela odlučili su da svoj brak učine "otvorenim". Ali situacija nije prijala Danijeli i oni su se razveli pre šest godina.

01.10.2020. - 13:00h
Ilustracija
Ilustracijafoto: Depositphotos/ Author konradbak

Međutim, 2016. godine Šaj je upoznao dve nove žene, Leu (40) i Krisi (41), na sajtu za pronalaženje partnera. Sada, Šaj, Lea i Krisi imaju otvorenu vezu, ali svako od njih ima odnose sa partnerima sa strane, emocionalne i seksualne 

Lea deli Šajevu strast da se zalaže za slobodu odnosa i zajedno su stvorili poliamornu zajednicu. Šaj veruje da će javnost prihvatiti ne-monogamiju kao legitiman životni stil.

Danijela nije ponovo u vezi sa Šajem nakon razvoda, ali i dalje živi s njim, sa njihovo troje dece, kao i Šajevim devojkama. 

"Bili smo zajedno oko 19 godina i stvari su se promenile nakon 13 godina u našem braku“, objasnio je Šaj za britanski "Metro".

Navodi da je oduvek preispitivao monogamiju i život sa jednom osobom.

"Tada sam video emisije o poliamoriji i pročitao nekoliko knjiga. To mi je dalo sasvim novu perspektivu i apetit da naučim više o etičkoj ne-monogamiji", rekao je Šaj ovom listu.

Šaj je ubrzo nakon toga upoznao Leu i Krisi.

"Upoznao sam Krisi pet meseci nakon što sam upoznao Leu. Naša dinamika trijade ima uspone i padove. Imamo vremena kada se fokusiramo jedni na druge i kad se povučemo", navodi Šaj.

Dodaje da ni Lea ni Krisi nikada nisu imale dugogodišnjeg partnera.

Kada su se Šaj i Danijela razveli, ona je počela da se viđa sa drugom osobom. Nešto kasnije, Danijelin novi partner Majk uselio se na imanje, koje deli sa Šajem, Leom i Krisi, a Šaj ga naziva  "zajednicom".

"Kad je reč o ličnom rastu, poliamorija mi je omogućila da eksponencijalno rastem i emocionalno, i erotski, i duhovno, i profesionalno, a imao sam priliku da služim većem broju ljudi", rekao je Šaj za "Metro", dodajući da je i svojoj deci objasnio koncept poliamorije.

Izvor: b92.net