Volim te, štitim, brinem o tebi... i još nekoliko potreba koje ima svaka supruga u braku

Ron Edmondson iskusni je bračni savetnik koji je proveo godine u radu sa bračnim parovima koji su prolazili kroz krize bračnog života. Svoje dugogodišnje iskustvo sažeo je u dva teksta koja obrađuju 7 glavnih potreba muža i žene, a tekstove je objavio na stranici The Christian Post.

Volim te, hranim te, brinem, foto: Depositphotos/monkeybusiness
Volim te, hranim te, brinem, foto: Depositphotos/monkeybusiness
.

Kako piše, naučio je neka temeljna načela koja su se pojavljivala u svakom braku koji je pratio. Postoje neke potrebe koje muškarci i žene donose u brak kako bi on bio što bolji, napisao je. Pročitajte tekst o potrebama žene, a onaj o potrebama muža možete naći ovde .

Pažnja

Žene žele da ih se slušate i da je muškarcima stalo do onoga što će reći. Slušate li svoje žene? Potvrđujete li to vašim delima?

Zaštita

Žene žele da njihovi muževi štite porodicu; ne samo od čudnih zvukova po noći, nego od svih pretnji društva. Štitite li svoju porodicu od svega što joj preti?

Ljubav

Muževi, ljubite svoje žene kao što je Hrist ljubio Crkvu pa sebe predao za nju da je posveti, očistivši je u kupki vode uz reč. Muškarci, volite li svoje žene više od svega ostalog; više od posla, hobija, vaših prijatelja, porodice?

Sigurnost / Odanost

Žena hoće biti sigurna da će muževi ostati sa njom zauvek. Može li vam zaista verovati da je nećete prevariti?

Vrednovanje

Žene žele da ih muškarci vrednuju više zbog onoga što jesu, nego onoga što čine. Jeste li joj spremni reći da je cenite? Dajete li joj komplimente?

Saosećanje

Činjenica je da će muškarci i žene reagovati drugačije na određenu situaciju. Moguće je da će pre zaplakati i emotivnije proživljavati određene stvari. Osim toga, žele malo romantike u braku. Zato bi muževi trebali biti nežniji, ljubazniji i romantičniji. Jeste li strpljivi sa ženama, dopuštajući joj da procesuira stvari na drugačiji način? Jeste li romantični?

Partnerstvo

Žene ne žele same činiti određene stvari. One žele učestvovanje u odgajanju dece i odlučivanju oko kućnih stvari. Žele nekoga ko će živeti s njima u punom smislu reči, a ne život dveju odvojenih osoba u istom domu. Pronalazi li žena takvog partnera u vama?

Izvor: opusteno.rs