ZBOGOM NEPRIJATNI MIRISI: Uz ovaj trik, vaši madraci i tepisi biće čisti kao da su novi!

Tepisi i madraci u domaćinstvu svakodnevno se koriste, te se prljaju i ispuštaju neprijatne mirise. No, njih ne možete jednostavno da ubacite u mašinu za veš kao što je slučaj s odećom i posteljinom. Pa, kako ih onda efikasno očistiti?

Ilustracija, foto: Depositphotos/belchonock
Ilustracija, foto: Depositphotos/belchonock
.

Jedna korisnica društvene mreže TikTok napravila je video u kojem je objasnila da će vam u tome pomoći samo dve stvari – soda bikarbona i esencijalno ulje! 

Prema njenim rečima, sve što treba da uradite jeste da u posudu s poklopcem ubacite jednu šolju sode bikarbone i 10-15 kapljica omiljenog esencijalnog ulja.

Zatim zatvorite posudu i dobro je protresite, nekih 30 sekundi. Mešavinu pospite po svojim madracima, dobro utrljajte i ostavite da deluje sat do dva, a zatim pokupite ostatke usisavačem.

Uklanja alergene i prašinu

Osim što osvežava madrace i tepihe, ova smesa pomaže i u eliminisanju alergena i čestica prašine koji bi mogli da prouzrokuju probleme.

Što se tepiha tiče, proces je isti, samo ostavite da deluje oko 15 do 20 minuta. Ponavljajte postupak svakih šest meseci i vaš dom više neće imati problem s neprijatnim mirisima, prenosi net.hr.