Rasturila sam brak dug 18 godina! Srce me više ne boli, mirna mi je glava

Laž, varanje, cinizam, bile su kapi koje su prelile čašu.

Ilustracija, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Ilustracija, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
.

Živela sam sa suprugom 18 godina. Mada to ne može baš da se nazove životom. Dok su smo bili mladi, sve je bilo lepo. Ali kako je vreme prolazilo počela sam da uviđam koliko je on lenj, pohlepan, kako stalno sedi i pije pivo. Ali zbog toga ga nikad ne bih ostavila. Kap koja je prelila čašu bile su laži, varanje i cinizam.

Evo primera: 31. decembar je. Muž radi. Ja sam imala slobodan dan, spremila sam mnoga jela, sredila sto i sin i ja smo čekali pored televizora do osam, pa do devet, pa do jedanaest i na kraju do ponoći. Odnela sam sina na spavanje i izgasila televizor. Muž nije došao.

U šest ujutru počela sam da ga zovem. Nakon jedno 30 puta, odgovorio je sa porukom: "Dolazim, draga!", a zatim je bio nedostupan.

Počela sam da zovem prijatelje, bolnice, mrtvačnice... Telefon se usijao. Nisam mogla nigde da ga nađem. Niko ga nije video, niko ga nije čuo.

Drugog januara pojavio se. Rekao je da je popio i da ga je policija privela tog 31.desembra na trežnjenje. Mesec dana kasnije saznala sam da je sa nekim devojkama noć proveo u ludom provodu u nekom hotelu.

Slavili su skoro dva dana.

Scena druga: Veče sa porodicom. Živimo u kući na dva sprata. U prizemlju je dnevni boravak i kuhinja, a na spratu su sobe za spavane. Većinu vremena svi provodimo na prvom spratu. Kasno jedne večeri krenula sam na spavanje, a muž je rekao da će brzo doći gore.

Nisam ni primetila da sam zaspala. Probudio me je zvuk automobila. Suprug je negde otišao. Zvala sam ga na telefon, nije se javio. Isključio je mobilni. Nisam mogla da spavam, srce me steglo. Šta je tom čoveku u glavi? Stigao je u sedam ujutru i tiho se uvukao pod pokrivač.

Scena treća: Sin istračava iz garaže sa rečima: "Video sam da tata tamo drži svoj novi telefon. " Pogledala sam telefon i zaista je bio nov i u funkciji.

Više nisam mogla da živim tako. Spakovala sam mu sve stvari i izbacila ga iz kuće. Nije mi trebalo objašnjenje. Nisam tražila da mi kaže da li ima neku drugu ženu, gde ide u kasnu noć, zašto se ne javlja na telefon... Jednostavno sam znala, šta god da mi kaže neće biti dovoljno da nastavimo život zajedno...

Sada živim sa sinom i za sina. Srce me više ne boli. Mirna mi glava.

Izvor: stil