Gumene rukavice štite ruke, ali mogu i naštetiti ako ih koristite pogrešno

Da biste zaštitili ruke bilo bi dobro da, prilikom obavljanja kućnih poslova koji uključuju korišćenje vode i hemikalija, koristite gumene rukavice.

Rukavice su dobra zaštita samo kad ih koristimo pravilno, foto: Depostiphotos/IgorVetushko
Rukavice su dobra zaštita samo kad ih koristimo pravilno, foto: Depostiphotos/IgorVetushko
.

One odlično štite kožu, kao i nokte, ali ne bi trebalo da ih u kontinuitetu nosite duže od 20 minuta, zbog znojenja i potparivanja ruku. Kada sve ovo znate, ostaje vam da otkrijete kako da pravilno održavate rukavice, ne bi li vam što duže trajale.

Koristite jedan par za kuhinju, a drugi za kupatilo, da biste izbegli i najmanju mogućnost da bakterije iz toaleta dospeju na vaš escajg ili tanjire.

Nakon svake upotrebe isperite ih prvo mlakom, pa potom hladnom vodom i ostavite da se osuše, ali ne u blizini direktnog izvora toplote ili sunčeve svetlosti. Ako su vlažne i iznutra, prevrnite ih najpre na unutrašnju stranu, pa tek onda na spoljnu. Tako ćete ukloniti i najmanju kapljicu vlage.

Držite ih dalje od makaza i drugih oštrih predmeta, jer se lako mogu neprimetno probušiti i početi da propuštaju vodu, baš onda kad su vam neophodne.

Odaberite odgovarajuću veličinu prema svojim šakama, jer će vam, uz korišćenje prevelikih, stvari lako ispadati iz ruku i lomiti se, a ako nosite manje nego što bi trebalo uništićete nokte i jagodice, a ubrzo i rukavice.

Izvor: magazin.novosti