Dom i porodica

Bura u studiju Prve zbog nove školske godine: Da li će đaci biti bezbedni?

Daleko smo od povoljne epidemiološke situacije, a povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa". To je juče, na Fejsbuku napisao epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon. Manje od 24 časa je preostalo da roditelji odluče da li decu da pošalju u školske klupe. Čije mišljenje treba da uvaže ukoliko se dvoume i mogu li da se pouzdaju u tvrdnje da je sve bezbedno?

31.08.2020. - 11:57h
Suprotstavljena mišljenja
Suprotstavljena mišljenjafoto: Prva Tv/PrtScr

Valentina Ilić, predsednica Sindikata obrazovanja Srbije navodi da je bezbednost dece kompleksan sistem, da lokalna samouprava daje sredstva ali napominje da se, iako su mere donete, svaka škola na svoj način priprema za prvi dan škole.

Ona navodi da se pravila primenjuju drugačije zbog osobenosti svake pojedinačne škole, a na pitanje da li su naša deca bezbedna, Ilić naglašava da moramo da imamo poverenja jedni u druge i da jesu bezbedna ako se mere primenjuju.

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, napominje da je ovde problem, na koji su oni skretali pažnju godinama unazad, mnogo đaka a malo prostora.

"Nema konkretnih odgovora na konkretna pitanja, sve ostaje na školama", napominje ona.

Pogledajte detaljno o čemu se sve diskutovalo i šta su sve bile tačke sporenja!