Privucite dobru energiju u svoj dom: Biljke u ovim prostorijama garantuju sreću i blagostanje svih ukućana!

Ukoliko želite da živite u srećnom domu, pazite da vam biljke u saksijama nisu suve i izbegavajte da kuću ukrašavate osušenim cvećem. Ukoliko su biljke u saksijama propale i osušile se - bacite ih. Mrtve stvari u dom unose mrtvu energiju, a to ne želite.

Prizovite sreću u svoj dom, foto: Depositphotos/2mmedia
Prizovite sreću u svoj dom, foto: Depositphotos/2mmedia
.

Takođe, neke biljke privlače lošu energiju, to su one koje imaju oštre delove ili bodlje. Uvek birajte one koje nisu šiljaste, već oble i prijatne na dodir.

Na primer, zaobljene biljke simbolizuju rast i napredak u životu, te podstiču stvaranje pozitivnih vibracija u domu. S druge strane, palma ima oštre listove, ali ipak simbolizuje dugovečnost - poželjno je držati je u severnom ili istočnom delu kuće.

Svakako nabavite orhideju jer, ona doprinosi isterivanju svega štetnog iz doma i stvaranju savršenstva i čistoće. Ona je odličan izbor ako pokušavate da postanete roditelji jer simbolizuje oplodnju.

Veštačko cveće nije najbolji izbor, iako pravi manje štete od osušenog. Ukoliko želite veštačko cveće, vodite brigu o tome da se na njemu ne gomila prašina jer to priziva haos i lošu energiju.

Evo gde bi trebalo da držate koje biljke:

Dnevna soba
Ova prostorija mnogim ljudima služi za druženje, povezanost i pomlađivanje, stoga je napunite biljkama. Stavite ih na police, na sto, na dasku kraj prozora, okačite neka vise s plafona...

Okružite se zelenilom jer ono podstiče rast i procvat života svih ukućana. Kada sve to bilje izbaci nove listiće, učinak dobrobiti se povećava.

Trpezarija i kuhinja
Sukulenti u velikoj saksiji na stolu u trpezariji odličan su izbor za ovu prostoriju. Oni privlače dobru energiju. Za kuhinju su idealni mali vrtovi postavljeni uz prozor, u njima možete da sadite razno začinsko bilje, poput peršuna, bosiljka...

Kupatilo
Tu je dobro imati biljke koje vole vlagu. Na primer, orhideje uspevaju baš na ovakvim mestima pod uslovom da postoji izvor prirodnog svetla.

Spavaća soba
U ovoj prostoriji ne želite da imate previše biljaka, jer su one aktivne (jang) energije koja može da sabotira opuštanje i obnovu organizma. No, postoji jedna biljka koja je poželjna u spavaćoj sobi, a to je afrička ljubičica koja simbolizuje ljubav i novac.

I ljiljani su dobar izbor jer njegovi zaobljeni listovi deluju umirujuće, piše mindbodygreen.com.