Sedam pitanja koja uvek možete postaviti mami bez obzira na godine

Iako se možda ne slažemo savršeno sa svojom majkom, ona nas poznaje bolje od bilo koga drugog.

Majka i ćerka, foto: Depositphotos/get4net
Majka i ćerka, foto: Depositphotos/get4net
.

Vi ste odrasla osoba koja se odavno odselila iz roditeljskog doma, ali uprkos tome vaša majka je i dalje prva osoba koju zovete kada vam je potreban savet vezan za posao, dom ili ljubav?

Niste jedini! Evo popisa stvari o kojima uvek možete da tražite njeno mišljenje, bez obzira na godine.

1. Finansijski savet

Sami plaćate svoje račune, kreditne kartice i mesečne rate za stan, ali to ne znači da vam ponekad ne treba finansijski savet. Naravno, možete da ga tražite od stručne osobe ili majke koja vas bezuslovno voli. Vaša će majka biti počastvovana ako je pitate recimo za mišljenje o odabiru polise dodatnog zdravstvenog i životnog osiguranja.

2. Gde su vam potvrde?

Davno ste završili srednju školu ili fakultet, pa ste se odselili iz porodične kuće, ali iz nekog razloga ona još uvek čuva vaše diplome i potvrde. Uostalom, u njenoj ostavi naći ćete i svoje lične dnevnike iz osnovnoškolskih i srednjoškolskih dana, koje nije imala srca da ih baci u smeće kada ste se iselili iz kuće.

3. Kako napraviti savršenu sarmu?

Možda ste vrhunski kuvarski znalac kad su u pitanju priprema punjenih tortilja, sušija i drugih internacionalnih jela, ali kad su u pitanju domaći specijaliteti, uvek je možete nazvati i pitati za savet. Kako saviti sarmu, ispeći savršeno pile u rerni ili razvući testo za pitu, samo su neka od pitanja na koja ona ima odgovor.

4. Da li treba da nastavite da viđate tog tipa?

Niste sigurni da li je on pravi čovek za vas? Tražite mišljenje od svoje mame. Nema nikoga na svetu ko vas voli više i poznaje bolje od nje. Čak i ako imate na očima ''ružičaste naočare'' i ne možete da sagledate svoju ljubavnu situaciju ozbiljno – ona će vam reći što se zapravo dešava imajući na umu vašu sreću i dobrobit.

5. Kako ukloniti mrlje?

Vi imate najnovije sredstvo za uklanjanje mrlja za drvene, metalne i keramičke površine, ali ona ima dugogodišnje iskustvo. Naravno da ćete nazvati mamu kada isflekate omiljenu haljinu ili prolijete vruću kafu po novom kauču. Mama ipak zna najbolje.

6. Sve vezano za trudnoću

Ona je vaš najbolji savetnik ako želite da zatrudneei ili ste trudni i očekujete dete. Vaša majka neće prevrtati očima ako joj spomenete svoje strahove vezane za porođaj, negu bebe ili odgoj mališana. Takođe, staviće svoje vreme na raspolaganja da vas umiri i ponudi rešenje za sve eventualne probleme.

7. Da li želi sa vama da ide na kafu, ručak, odmor

Ona je vaša najveća obožavateljka. Ako ne živite zajedno, verovatno joj veoma nedostajete. Ona zna da ste zauzeti i da mnogo radite i ne želi da vas opterećuje svojim problemima, ali bi volela kad biste je pozvali na kafu, ručak ili kratki odmor.

Izvor: magazin.novosti.rs