Dom i porodica

Stvaraju lošu energiju: 6 stvari koje vam zaista nisu potrebne u domu

Prema Feng šui pravilima, ovo su neke od osnovnih stvari koje mogu da sabotiraju dotok nove, sveže energije koja ukućanima donosi obilje, sreću i zdravlje

23.07.2020. - 14:00h
Možda već znate za ova feng šui pravila?
Možda već znate za ova feng šui pravila?foto: Depositphotos/beatabecla

Nered je glavni krivac za energetske blokade, ali nije jedini. Predstavljamo vam listu ostalih stvari koje verovatno imate kod kuće, a koje mogu da sabotiraju vaš trud u postizanju sreće, blagostanja i materijalnog bogatstva:

- Nemojte stavljati ogledalo na ulazu u svoj dom jer, reflektujući ulazna vrata, odbija dobru energiju da uđe u vaš dom.

- Televizoru i drugim tehnološkim gedžetima nije mesto u spavaćoj sobi, a posebno pripazite na nered pod krevetom jer može da ometa san.

- Kuhinja je već mesto koje obiluje elementom vatre, pa je tamo najbolje izbegavati crvenu boju. Previše vatre može da iritira ljude u kući i negativno utiče na vaše zdravlje.

- Umetnička dela i fotografije koje evociraju negativne emocije i uspomene, kao i slike koje su postavljene prenisko na zidu jer mogu da spuste či energiju i prouzrokuju depresiju i slična stanja.

- Slomljene, oštećene i pokvarene stvari - sve ono što zahteva popravku, a to uključuje i uvele biljke jer uz njih i sami možete da se osećate "slomljeno" i "uvenulo", piše sensa.hr.