Kejt Midlton otkriva: Princ Luis ne može da razume socijalnu distancu

Vojvotkinja od Kembridža govorila je tome da njen najmlađi sin ne može da razume zašto je distanca važna, ali i ispričala na koji način su oni razgovarali sa decom o virusu korona.

Kejt Midlton, foto: Photo by Kirsty Wigglesworth - WPA Pool/Getty Images, Getty Images Entertainment
Kejt Midlton, foto: Photo by Kirsty Wigglesworth - WPA Pool/Getty Images, Getty Images Entertainment
.

Za malu decu koncept socijalne distance može biti zaista veliki izazov. Ovo je potvrdila i Kejt Midlton, mama troje dece i vojvotkinja od Kembridža.

Iz ličnog iskustva ispričala je da je njenom dvogodišnjem sinu Luisu zaista teško da razume važnost socijalne distance u vreme pandemije.

"Luis prosto ne razume socijalnu distancu", otkrila je u emisiji BBC Breakfast.

"Čim izađe napolje obožava da se mazi sa svima, a naročito sa bebama mlađim od sebe", dodala je.

Vojvotkinja je tada otkrila i kako se borila sa majčinstvom kada je prvi put dobila dete.

"Mislim da je jako teško. Toliko moraš da se fokusiraš, naročito tokom trudnoće i kada tek dobiješ dete. Tu je bebin razvoj ali i razvoj tebe kao majke. Ipak, mnogo je važno pružiti detetu podršku i pomoći u socijlnom i emotivnom razvoju. Znate, obratiti pažnju na interakciju sa bebom", ispričala je Kejt.

Ova porodica se trudi da ostane dalje od očiju javnosti u vreme pandemije.

Ona je otkrila i da je važno razgovarati sa decom o virusu korona. "Bilo je uspona i padova, baš kao i u većini porodica u vreme izolacije", rekla je ona. "Džordž je mnogo stariji od Luisa, ali su svesni. Iako ne želite da plašite decu i da ih opterećujete, smatram da je važno uputiti ih u situaciju shodno njihovim godinama."

Izvor: yumama.com