Telepatija između blizanaca: Osećaju isti bol i sanjaju iste snove!

Istraživanje koje je provela dr. Lin Čerkes, pokazalo je da je jedan od pet jednojajčanih blizanaca doživeo neki oblik telepatije.

.

Mnogo je priča o posebnoj vezi između blizanaca, o telepatiji mogu da pričaju samo oni koji su je doživeli.

U proleće 2009. godine Džemu Hogton (15) odjednom je prožeo snažan osećaj da je njena sestra blizankinja Lina u nevolji.

Džema je odmah otrčala u kupatilo i našla sestru u nesvesti. Lina, koja je epileptičar, doživela je napad u kadi a Džema joj je pružila prvu pomoć i spasila život.

- Osetila sam iznenadni poriv da proverim šta je s njom. Bio je to kao glas koji mi govori "potrebna si svojoj sestri" - izjavila je tinejdžerka novinarima koji su se raspisali o ovom neobičnom slučaju.

Ovo je samo jedan primer navodne telepatije koja postoji između blizanaca. Istraživanje koje je provela dr. Lin Čerkes, genetska analitičarka sa "King's College London", pokazalo je da je jedan od pet jednojajčanih blizanaca doživeo neki oblik telepatije, i jedan od 10 dvojajčanih.

U članku "Twin Telepathy" objavljene su i priče o telepatiji među blizancima koje u najmanju ruku intrigiraju. Tako je zabeležen slučaj dva blizanca koji su imali različita interesovanja. Jedan je igrao fudbal, a drugi je išao na časove gitare. Nakon nekoliko meseci blizanac koji se bavio fudbalom svirao je gitaru skoro pa isto dobro koliko i njegov brat, iako nikad nije učio da je svira.

U drugom slučaju muškarac u Teksasu je tokom kupovine osetio probadanje u prsima toliko jako da je morao da sedne. Kasnije je saznao da je njegov blizanac u Njujorku imao srčani udar u isto vreme. Zabeležen je i slučaj kad je jedna devojčica pala s bicikla i slomila članak, a njenoj sestri blizankinji je natekao isti članak bez ikakvog uzroka.

U nekim slučajevima se događa da blizanci znaju šta se događa s onim drugim, iako nema nikakvog logičnog objašnjenja za to.

Učiteljica Paula Vombvel se tako prisetilaneverovatnog događaja kad su njene blizankinje imale četiri godine. Heter je bila sa mamom u učionici, dok je Ketrin bila napolju. Kad je Paula čula Ketrin kako plače, Heter je rekla da plače jer je njenu sestru neko udario skuterom. Iako to nikako nije mogla da vidi, zaista je bilo tako.

Zanimljivi su i eksperimenti koje je Gaj Lajon Plejfer izveo na televiziji. U jednom je stavio jednog od blizanaca na poligraf da mere njegove reakcije, a drugog je stavio u sobu koja je bila zvučno izolovana. U istom trenutku kad je Ričard otvorio kutiju iz koje je iskočila gumena zmija i prepao se, Demienov poligraf je zabeležioporast pulsa kao da je i on doživeo isto iskustvo.

Sličan eksperiment prošle su i sestre Ilejn I Evelin Dav. Kad se Ilejn prepala zbog iznenadnih bljeskova i dima, igla na poligrafu na kojem je bila Ilejn počela je da divlja.

Izvor: bebac.com