Dom i porodica

Osvežite svoj dom i unesite dobru energiju: Lavanda donosi mir i blagostanje!

Feng šui stručnjaci tvrde da je lavanda veoma lekovita biljka koja sa sobom donosi pozitivnu energiju i smirenje, pa je ona veliki i značajan deo ove filozofije stanovanja.

17.05.2020. - 08:10h
Lavanda donosi mir i blagostanje
Lavanda donosi mir i blagostanjefoto: Depositphotos/robertprzybysz

Najlepši i najlakši način da lavandu unesete u dom jeste da je zasadite u malim dekorativnim saksijama i rasporedite u prostorije kakve su kuhinja, spavaća soba i kupatilo, jer će doprineti svežini prostora, ali možete je staviti i u dnevni boravak i dečju sobu, jer je biljka koja donosi dobru energiju i pozitivno utiče na raspoloženje.

Pored zasađene lavande, možete koristiti i suve bukete ovog cveća koje možete držati u dekorativnim vazama, jer se pravilo feng šui filozofije da suvo cveće predstavlja beživotnost i donosi negativnu energiju ne odnosi na lavandu.

Još jedan od načina kako možete da iskoristite ovu biljku jeste da male pamučne ili svilene kesice napunite sušenom lavandom, zatvorite i stavite u ormane i fioke, kako biste održali svežinu stvari, ali i sprečili pojavu moljaca – što bi značilo duplu korist!

Vrećice sa lavandom možete držati i pored kreveta, a u njih možete da nakapate i nekoliko kapi eteričnog ulja ove biljke, jer se veruje da će vam taj miris pomoći da lakše i brže zaspite, prenosi Stil.