Dom i porodica

Nakon ovoga više nikada nećete bacati talog od kafe!

Ako svakodnevno uživate u ispijanju turske kafe, onda znate kakav talog ostaje nakon toga u svakoj šoljici. Najčešće ga bacamo u odvod, ali malo ko razmišlja o tome da li može da se iskoristi na neki način. Zato, ako ste mislili da uvek morate da ga bacate, varate se.

27.04.2020. - 16:00h
Da li ste već znali za ove trikove?
Da li ste već znali za ove trikove?foto: Depositphotos/Rawpixel

Talog od kafe možete da upotrebite na nekoliko korisnih načina i to kao:

PILING

Pomešajte talog od kafe s medom kako biste napravili piling koji možete da koristite za telo i lice i koji će vašoj koži pružiti predivan sjaj. Takođe, ovaj piling je odličan način za rešavanje celulita! Obavezno probajte!

MASKA ZA KOSU

Utrljajte talog u kosu pre šamponiranja i ostavite neko vreme pre nego što isperete vodom. Plavuše bi ovu masku trebalo da izbegavaju, ali ostalima će nakon tretmana kosa biti sjajna i poslušna.

ĐUBRIVO

Talog kafe pomešan s vodom odličan je način za dohranjivanje zemlje kućnih biljaka.

OSVEŽIVAČ PROSTORA

Stavite talog u posudu pa ga postavite na mesto sa kog želite da uklonite neprijatne mirise, kao što su frižider ili kanta za smeće.

SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE

Ako vam je posuđe jako zaprljano, talog od kafe rešiće problem. Utrljajte ga na posudu koju želite da očistite, ali pripazite da ne upija boju. Takođe, ako želite da date novi sjaj drvenom nameštaju, pomešajte talog s vodom, premažite nameštaj i ostavite da deluje nekoliko trenutaka pa potom obrišite čistom krpom. 

SREDSTVO PROTIV UBODA INSEKATA

Utrljajte talog na mesta koja želite da zaštite od ugriza insekata jer njih odbija jak miris kafe.

Izvor: Žena