Mama opisala sve simptome virusa korona kod svoje bebe: 'Ova poruka je pozitivna i treba da podigne svest ljudi'

Kako se njena bebica zarazila novonastalim virusom, ova mama je rešila da pomogne svim roditeljima i objasni im kako se COVID-19 manifestovao kod njenog deteta.

Ilustracija, foto: Depositphotos/funfamilyfoto
Ilustracija, foto: Depositphotos/funfamilyfoto
.

"Naša beba od sedam nedelja je testirana, i pokazalo se da je pozitivna na virus korona", započela je priču mama Toni Rouds o svojoj oboleloj bebi.

.

Dete je nekoliko dana provelo u bolnici, a sada se sa roditeljima nalazi u izolaciji.

Toni se nada da će njena priča što više da se proširi, kako bi mogla da podrži i pomogne drugim ljudima čije su bebe pozitivne ili onih koji se veoma brinu.

"Kurtis nije hteo da jede više od 12 sati tokom noći i plakao je dosta drugačije poslednjih dan ili dva nego inače. On uvek jede tokom noći. Ujutru smo primetili da ima mrlje na koži i da su mu oči otekle i crvene. Slabo je kašljao i kijao, a i dalje je bio pospan i nije hteo da jede. Lekar je video da ima temperaturu i ubrzane otkucaje srca, pa su zaključili da je u pitanju sepsa", ispričala je mama.

"Dati su mu antibiotici i morali smo da ostanemo 48 sati. Testiran je i na virus korona, ali smo morali da čekamo rezultate. Nakon nekoliko dana javili su nam da je rezultat pozitivan", ispričala je.

Dečaku je vremenom bilo bolje, samo je pokazivao slabe simptome prehlade koja prolazi. Dečaku se smanjila temperatura.

"Tokom noći i dalje ne jede, ali ujutru se ponaša skoro kao inače. Malo mu je grlo suvlje, nervozniji je, ali je inače sve u redu. Otkako je došao kući, nije mu bila potrebna nikakva terapija", objasnila je mama Toni u svojoj objavi.

Dečak je bio dobro.

"Svi znamo da postoji vrlo malo informacija o bebama i njihovoj reakciji na ovaj virus, pa sam želela da naše iskustvo podelim sa drugima. Svima nam je potrebna podrška od ljudi oko nas."

Mama Toni i njen suprug Ken nisu imali nikakve simptome ovog virusa, iako pretpostavljaju da ga je mališa od njih dobio.

"Delimo ovu priču da pokažemo roditeljima da bebe mogu, i da će biti dobro. Ova poruka je pozitivna i treba da podigne svest ljudi", objasnila je Toni i poslala veliku količinu ljubavi i podrške svima do kojih je priča doprla.

Izvor: yumama.com