Četiri stvari u domu šire loše vibracije zbog kojih ste večito neraspoloženi i tromi

Dom može biti oaza udobnosti i opuštanja nakon svakodnevnog stresa. Ali postoje i određene greške koje nesvesno pravimo, a koje uzrokuju pad raspoloženja i širenje negativnih vibracija.

Loše vibracije, foto: Depositphotos/Milkos
Loše vibracije, foto: Depositphotos/Milkos
.

Sigurno ste više puta bili u situaciji da se kod nekoga osećate jako dobro i ugodno, a u nečijem stanu imate neki neugodan osećaj i jedva čekate da izađete?

U nastavku pročitajte šta je uzrok tome:

Uvelo cveće

Sveže cveće i biljke imaju pozotivno dejstvo na vazduh u prostoriji, a i nekako je čine živahnijom.

Istraživanja su pokazala da ukoliko stavimo cveće na prazna mesta u stanu, vrlo brzo će delovati tako što će smanjiti stres. Takoćemo biti srećniji.

Međutim, čim cveće počne da vene, odmah ga bacite. Naime, osim čudnog mirisa, tužan izgled negativno deluje na raspoloženje.

Nered

Nered takođe deluje loše na raspoloženje. Ako su vam u domu stvari razbacane na sve strane, to deluje traumatično. Stoga je bitno da redovno čistite i pospremate prostorije u kojima boravite.

Pored toga, dobro je i rešiti se starih stvari. Ne samo da ćete imati više mesta, već ćete se osloboditi i nepotrebnog tereta. A sve to popravlja raspoloženje.

Pogrešna boja zida

Boje utiču na raspoloženje, a to se vidi već kod biranja svakodnevnih odevnih komada. Sa druge strane, boju zida ne možemo baš tako lako promeniti.

Zbog toga, treba obratiti pažnju na odabir prave boje u zavisnosti od namene prostorije.

Na primer, žuta i ružičasta su odlične za dobro raspoloženje u dnevnoj sobi, dok za spavaću sobu treba da birate plavu ili zelenu.

Crvena je generalno „teška“. S jedne strane može delovati kao dekorativni ukras, a s druge strane crvena je vrlo dominantna i može da izazove agresivno raspoloženje. Ukoliko ipak ne želite da se odreknete bolje ljubavi i radosti, birajte neku nežniju nijansu (smeđe-crvenu ili ružičasto-crvenu).

Neugodno svetlo

Svetlo može da ima neverovatan uticaj na raspoloženje u prostoriji i naše raspoloženje uopšte.

Stoga, kreirajte atmosferu, ali ne sme biti pretamno. Ako u prostoriji imate jednu slabije svetlo, nećete se osećati prijatno. Bolje je imati više izvora svetla (stolne lampe, stojeće, na zidu…) Na taj način ćete uvek imati odgovarajuće svetlo za različite situacije.

Izvor: MIss24sata.hr