Da li ujutru nameštate krevet? Evo zašto je to zapravo jako važno!

Sređivanje kreveta nakon buđenja je odlično za početak dana pozitivnom energijom i prizivanje dobrih stvari u život.

Da li ujutru nameštate krevet?, foto: Depositphotos/VitalikRadko
Da li ujutru nameštate krevet?, foto: Depositphotos/VitalikRadko
.

- Kada namestimo krevet, mi zapravo haos pretvaramo u red. Ta energija tako ulazi u naš dan i u mnoga naša očekivanja. Gledajte na to kao na doživljavanje prvog uspeha u svakom danu. To je kao da započinjete dan pobedom, bez obzira koliko jednostavna bila. To je prvo pozitivno iskustvo nakon buđenja koje će pozitivno uticati na ostatak dana - pojasnila je Amanda Gibi Peters, učiteljica feng šuija.

Dodala je da osim početka dana pozitivnom energijom, nameštanje kreveta našoj podsvesti govori da je važno brinuti o krevetu jer je to prostor na kojemu se opuštamo.

- Trećinu života provodimo u krevetu, stoga zaslužuje da se brinemo o njemu kao o svetom prostoru - dodala je.

Osim nameštanja kreveta, važno je obratiti pažnju na još nekoliko stvari kako bismo bili puni dobre energije. Amanda ističe da bi prostor ispod madraca i samog kreveta trebalo da držimo urednim, odnosno da se suzdržavamo od skladištenja raznih predmeta, te taj deo redovito da čistimo od prljavštine i nagomilane prašine. Naime, nered i prenatrpanost pod krevetom loše utiču na san.

- Haos ispod kreveta predstavlja uznemirenost. Čišćenjem tog prostora dolazi se do mirnijeg sna prizivanjem i podržavanjem hranljive energije da u potpunosti kruži oko nas dok spavamo - pojasnila je.

Različiti materijali donose različite energije

Obratite pažnju i na materijale od kojih je izrađena posteljina.

- Pamuk priziva zanosnu, svežu energiju. Studije su pokazale da nam takva posteljina pomaže da brže zaspimo, dublje da spavamo i probudimo se sveži. Svila i saten održavaju cirkulaciju energije - ističe Amanda.

Njen savet je da odvojite malo vremena i pokušate da osetite tkaninu, kako deluje na vas. Na taj način možete da pronađete materijale koje želite da uključite u vaš životni prostor jer vas pune pozitivnom energijom. Takođe, o životnom prostoru treba brinuti i negovati ga, a krevet je važan deo toga, prenosi "mindbodygreen.com".

Izvor: 24sata.hr