Kad se najmanje nadate, spasiće vas LIMUN: Ova 4 trika olakšaće vam život!

Postoji mnoštvo razloga zbog kojih bi pri ruci uvek trebalo da imate limun, a činjenica da su fini dodatak gotovo svakom jelu samo je jedan od njih…

Jeste li znali za ove trikove?, foto: Depositphotos/Slast
Jeste li znali za ove trikove?, foto: Depositphotos/Slast
.

Ono što možda nije prva stvar na koju pomislimo kada govorimo o limunu je činjenica da je to jedan od najpraktičnijih i najraznovrsnijih kuhinjskih alata (pogotovo kada je reč o čišćenju).

Na primer, četiri trika koje možete da "naučite", a koje vam predstavljamo u nastavku, mogu da vam olakšaju život i napokon vas oslobode od raznih hemikalija za čišćenje.

Napravite kockice leda
Jednostavno napravite kockice leda s kriškama limuna koristeći svoj kalup za mafine. Ubacite kriške limuna, zatim dodajte vodu i ubacite kalup u zamrzivač.

Očistite frižider
Rešite se neprijatnog mirisa iz frižidera za samo nekoliko sati s ovim jednostavnim trikom. Natopite sunđer za čišćenje limunovim sokom i jednostavno je ubacite u frižider.

Produžite "rok trajanja" poljoprivrednim proizvodima
Vaše zalihe voća i povrća često su više nego što možete da pojedete? Iscedite malo limunovog soka na jabuke, krompire, kruške ili karfiol kako bi duže ostali sveži.

Očistite mikrotalasnu
Vreme je za čišćenje mikrotalasne? Pomešajte 1,5 šolju vode s 3 kašike limunovog soka, stavite rastvor u mikrotalasnu pećnicu i uključite je na pet minuta. Nakon toga jednostavno obrišite svu prljavštinu.

Izvor: finirecepti.net.hr