Da li ste se i vi upecali na ovaj popularni "trik" za čišćenje wc-a? Vodoinstalater objasnio zašto ste napravili veliku grešku!

Mnogi muku muče s adekvatnim čišćenjem toaleta. ali, da li ste nekada pomislili da ste odabrali pogrešnu metodu kojom to radite?

Da li ste se i vi upecali na ovaj popularni &trik& za čišćenje wc-a?, foto: Depositphotos/ssuaphoto
Da li ste se i vi upecali na ovaj popularni "trik" za čišćenje wc-a?, foto: Depositphotos/ssuaphoto
.

Ako ste među onima koji često prihvataju ili barem isprobavaju viralne savete za domaćinstvo, možda bi ipak ubuduće trebalo malo bolje da razmislite. Naime, nedavno je u jednoj Fejsbuk grupi s tematikom održavanja domaćinstva jedna mama podelila svoj “trik” za čišćenje WC šolje.

“Stavite tečni deterdžent za pranje sudova u vodokotlić. Svaki put kad pustite vodu, WC šolja izgledaće čisto i mirisaće sveže”, napisala je i dodala kako se ona ovim trikom služi već 14 godina.

Mnogi su bili oduševljeni njenom idejom, no drugi pak nisu delili to mišljenje, uključujući i jednog australijskog vodoinstalatera. On je za stranicu "news.com.au" objasnio zašto ipak ne bi trebalo da posežete za ovim trikom.

“Vodoinstalateri će vam uvek savetovati da za pranje WC-a koristite samo ona sredstva koja su namenjena upravo za to. Ljudi koji žive van gradskih sredina, često još uvek koriste septičke jame i zato bi trebalo da vodite računa o tome da sredstva koja koristite ne štete tim septičkim sistemima", rekao je Piter Dali, direktor kompanije "Master Plumbers" i dodao kako bi, osim ovoga, trebalo da povedemo računa i o tome da sredstva ne škode okolini.

Jedan od takvih je, na primer, kamen plavac (ili plovućac). Radi se o šupljoj sunđerastoj steni koja se često koristi i za struganje tvrde kože stopala. Naime, u jednom podkastu, članica popularnog dua "Odred za čistoću" Egi Mekenzi, govorila je o tome kako se ovakvim kamenom lako čisti kamenac u WC-u jer ne oštećuje keramiku šolje.

Izvor: net.hr