Majka četvoro dece ispričala kako izgleda njen dan - legne u ponoć, ustane u 04:30... Žene su je napale!

Jedna majka pokrenula je opštu raspravu na društvenim mrežama objavivši svoju dnevnu rutinu koja je za neke žene previše tradicionalna i neprihvatljiva.

Ilustracija, foto: Depositphotos/Kzenon
Ilustracija, foto: Depositphotos/Kzenon
.

Domaćica i majka Bruk Smit iz Australije ima četvoro dece i supruga, svakodnevno brine o kući, ali i o tome da supruga uvek sačeka ukusan doručak, pa tako svakog jutra ustaje u 4:30 kako bi sve bilo spremno na vreme, prenosi LADBible.

U jednoj Facebook grupi o domaćinstvu i domaćicama ostavila je poruku, koja je izazvala ogorčenje kod mnogih žena.

“Ne idem u krevet dok svima ne pripremim obrok za drugi dan, odeću, dok kuća nije čista i suđe oprano… Ponekad idem u krevet u devet, a ponekad tek u ponoć, ali uvek ustajem u isto vreme – 4 i 30, kako bih napravila doručak mužu i skuvala mu kafu, a onda popila svoju šoljicu kafe i oprala kosu u miru i tišini. Zatim malo vežbam, meditiram i tako se spremim za dan. Srećna mama znači i srećna porodica. Činite ovo čak i kada se osećate umorno, bićete zadovoljni ostatak dana.”

Dok ovaj sistem savršeno funkcioniše za Brooke i njenu porodicu, žene su pokrenule lavinu komentara u kojima se izjašnjavaju da to ne smatraju ispravnim.

“Lepo je to što radiš, ali u mom braku smo jednaki. Muž radi tokom celog dan, pa i dalje čisti, kuva i brine o deci”.

“Moja mama radila je ovo isto za mog tatu, ali on je rođen 1929. a ona 1931. godine. Sada je 2020. Moj suprug sam pere odeću, deca sama spremaju doručak.”

Ovo su samo neki od komentara. Ipak, super mami nije dugo trebalo da odgovori:

“Uvek postoje pozitivni i negativni komentari, a mnogo žena misli da živim kao u pedesetima i da ne bih trebalo takve stvari da činim za supruga. Smatram, ako neko radi na suncu celi dan, da je najmanje što mogu učiniti skuvati i očistiti. Mislim da smo srećna porodica baš zbog tih tradicionalnih stvari koje radimo.”

Izvor: dnevno.rs