Dom i porodica

Život je bolji kada postanete tetka: Ovih 6 stvari govore u prilog tome!

Kad vaša sestra postane majka, novo prekrasno razdoblje započinje i u vašem životu. Nauka je već dokazala da je imati sestru dobro za psihičko zdravlje i da nam pomaže da živimo duže, ali to nisu jedine prednosti sestrinske ljubavi.

26.01.2020. - 09:06h
Tetka...
Tetka...foto: Depositphotos/apid

Izgleda da i vaša sestričina ili sestrić utiču na vaš život na brojne pozitivne načine.

Ovo su najveće prednosti:

Dobijate novu najbolju prijateljicu ili prijatelja
Tokom detinjstva sestra vam je bila najbolja prijateljica, a kada postanete tetka - dobijate novog najboljeg prijatelja u svojoj sestričini ili sestriću. Dobijate novu partnerku ili partnera za avanture.

Vaša kreativnost doseže novu dimenziju
Sve što ste dosad naučili o životu, možete preneti na najnovijeg člana porodice - sestričinu ili sestrića. Znatiželjno dete postavljaće hiljadu pitanja svakodnevno, a vi ćete pronalaziti nove kreativne načine kako da na njih odgovorite.

Postajete odgovorniji
Kada vaša sestra postane majka, nije jedina koja postaje odgovornija. I vi postajete zreliji i počinjete da gledate svet iz druge perspektive.

Postajete bliži s porodicom
Provođenje vremena sa  sestrićem ili sestričinom vratiće vas u detinjstvo i podsetiti na neke od najlepših uspomena. Ovi talasi nostalgije i vaša nova uloga tetke zbližiće vas sa sestrom, ali i s roditeljima.

Osećate se kao da možete da postignete bilo šta
Svom sestriću ili sestričini vi ste 'kul' tetka, ona koja spasava svaki dan. Vi ste ona u koju dete ima poverenja i osećate se toliko voljeno da počinjete da verujete u sebe, čak i u onim teškim danima.

Razumete značenje bezuslovne ljubavi
U veoma kratkom vremenskom periodu, beba postaje veliki deo vašeg života. Vaša sestričina ili sestrić postaju vaš prioritet, otkazujete sve planove kako biste mogli da budete s njima. Samo njihov osmeh može da popravi vaš dan kao ništa drugo i sada napokon razumete šta bezuslovna ljubav zaista znači.

Izvor: Žena.hr