Dom i porodica

Neka vaša jelka postane magnet za sreću, novac i pozitivnu energiju: Evo kako!

Vreme praznika zna da bude i stresno, kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Dekorišite svoj dom tako da vam stvara samo pozitivnu energiju!

30.12.2019. - 09:05h
Privucite dobru energiju u svoj dom
Privucite dobru energiju u svoj domfoto: Depositphotos/inarik

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Najboljoj harmoniji u vašem domu doprineće ako jelku budete stavili baš u ove delove vašeg doma:

- Zimzeleno drvce simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo, a trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom "vatre". Gornji levi ugao vaše kuće smatra se "površinom bogatstva", a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje jelke na ovom mestu privući će novac i prosperitet u vaš dom.

- Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će da se stabilizuje energija tokom ove užurbane sezone.

Kako je pravilno ukrasiti, a da nam ne remeti pozitivnu energiju?

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje.

Jelka na zapadu ili severozapadu trebalo bi da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim.

U slučaju da se vaše novogodišnje drvce nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju.

Na kojim mestima nikako ne treba postavljati jelku

Nije dobro ako jelku postavite na prednji ulaz ili preblizu vratima. Zatim u hodniku ili sobi gde može da blokira prolaz, u području gde će da ometa protok životne energije ili previše blizu izvora toplote ili kamina, gde može da izazove požar ili da se osuši brže.

Najbolje boje

Za postizanje pozitivnog raspoloženja generalno u prazničnom dekoru kuće koristite puno tamnozelene boje. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene sveće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasveta) koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena boja je uspešno upija. Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aromatičnu sveću ili štapiće s mirisom ili uljem mandarine, pomorandže, limuna ili cimeta.

Izvor: Stil