Dom i porodica

Žive za ljubav, a ove godine slave jubilej 80. godišnjicu: Najstariji par na svetu otkriva tajnu uspešnog braka!

Njihova ljubavna priča počinje davne 1934. godine, oni su najstariji par na svetu i kažu da je recept za seću jako jednostavan.

27.12.2019. - 09:50h

Zvanično najstariji par na svetu proslavio je još jednu značajnu godišnjicu. Naime oni su ove nedelje proslavili 80 godina ljubavi, a komšije su im priredili dirljivu zabavu tim povodom.

Džon i Šarlot Henderson imaju ukupno 211 godina i 175 dana i ljubavnu priču koja je uspešno položila test vremena. Oni su se našli u ginisovoj knjizi rekorda kao zvanično najstarij par.

Džon ima 106, a Šarlot 105. godina, a njihova ljubavna priča počinje davne 1934. godine.

Upoznali su se u toku studentskih dana. Ona je želela da postane učitelj, a on je bio član fudbalskog kluba. Čim su se sreli, znali su da su stvoreni jedno za drugo. Venčali su se 1939. godine tokom Velike depresije.

Žive jedan jednostavan život u kojem je prioritet ljubav. Njihov brak je bez trzavica i svađa, a kažu da je to vrlo jednostavno postići.

Tim povodom, komšije su im priredile pravi mali povratak u godinu kada su se upoznali. Na lokaciju su došli oldtajmerom koji je Džon vozio onog dana kada su otišli na prvi sastanak i pokloni joj njeno omiljeno cveće isto kao što je to učinio pre 80 godina. Dočekao ih je veliki broj komšija, a na video bimi su se nizale njihove fotografije. Malo je reći da su Džon i Šarlot bili oduševljeni.

Muškarac (45) u dilemi: Živim sa ženom preko 10 godina, da li treba da je oženim?

"Oni su divni i pravi primer veoma srećnog para. Nikada se ne razdvajaju. Uvek zajedno putuju i zaista uživaju u vremenu koje provode jedno kraj drugog."

Na pitanje šta je tajna uspešnog braka, kažu:

"Živeti umereno za dug život i biti odan i posvećen svom partneru da bi vam brak bio uspešan", kažu oni.

Izvor: stil

Foto za tumb: Depositpohotos/araraadt