Sređivanje kuće kao bekstvo od problema: Kom tipu "čistača" pripadate

Ne znači da će naši problemi nestati ukoliko "zasučemo rukave", ali će nam to pomoći da oslobodimo viška negativne energije, usredsredimo se na sadašnji trenutak i shvatimo šta možemo da promenimo.

Spremna za spremanje, foto: Depositphotos/diego_cervo
Spremna za spremanje, foto: Depositphotos/diego_cervo
.

Rutinsko bavljenje svakodnevnim kućnim aktivnostima, poput pranja sudova, prozora i sređivanja stvari, uspešno nas distancira od problema s kojima ne želimo da se suočimo.

Ukoliko smo previše zabrinuti, čišćenje i spremanje konstruktivni su načini da se izborimo sa teškim događajima, jer nam prave odgovarajući otklon od situacije, čineći da se privremeno "izmestimo" i oslobodimo kroz fizički rad, čije rezultate vidimo odmah.

To ne znači da će naši problemi nestati ukoliko "zasučemo rukave", ali će nam to pomoći da oslobodimo višak negativne energije, usredsredimo se na sadašnji trenutak i shvatimo šta u njemu, zapravo, možemo da promenimo, ali i rešimo za ubuduće. Međutim, ako čistite kuću u dva ujutro ili svakog dana sprovodite identičnu rutinu u spremanju, ova vrsta kompulsivnog ponašanja ukazuje na to da ste anksiozni. Naime, to znači da ste perfekcionista koji pokušava da ima kontrolu nad svim oko sebe. Kom tipu "čistača" vi pripadate?

Izvor: novosti