Dom i porodica

Kada joj je ćerka tražila da je nahrani, Marija se probudila iz kome i počela da je doji

Lekari nisu verovali da će se probuditi iz kome, ali nadjačao je majčinski instinkt.

29.11.2019. - 15:00h
Ilustracija
Ilustracijafoto: Depositphotos/ mathom

Devojčica je majci Mariji Lauri Fereiri (42) došla u posetu u bolnicu i zatražila da je podoji. Iako je bila u komi 30 dana i lekari joj nisu davali nikakve šanse, ona se probudila, zagrlila svoje dete i počela da je doji.

Majka je u saobraćajnoj nesreći u Argentini, tokom pada sa motocikla teško povredila glavu. Lekari su verovali kako je moždano mrtva, pa su čak porodici savetovali da doniraju njene organe, ali oni nisu hteli da je isključe sa aparata.

Martin Delgado, njen suprug, kazao je kako su te reči bile jako teške za čuti, ali i da je on verovao da će sve biti u redu i da će se njegova supruga probuditi, piše Daily Mail.

Petnaest dana kasnije testovi su pokazali da žena ima neurološku aktivnost, no i dalje se nije budila iz kome.

Prošloga vikenda, najmlađa ćerka je sa ocem posetila majku, sedela je kraj nje i govorila da je gladna. Žena ju je povukla prema sebi i počela da je doji.

– To je bio magičan, jedinstven trenutak. Svi smo plakali. Videti kako su se zagrlile, taj majčinski instinkt, bilo je neverovatno – ispričao je suprug. Par inače ima troje dece starosti od 2, 13 i 17 godina. Zbog nesreće u kojoj je 42-godišnjakinja stradala, uhapšen je 23-godišnji mladić.

Izvor: večernji.hr