Dom i porodica

Ćerkica joj je dobila sepsu i majka upozorova: Budite obazrivi kad dete proba obuću

Nakon što je njena ćerka dobila infekciju, a potom i sepsu, mama Džodi je rešila da upozori sve roditelje.

08.11.2019. - 09:19h
Ilustracija
Ilustracijafoto: Depositphotos/ Nick_Thompson

Jedna mama rešila je da upozori roditelje, nakon što je njena ćerka razvila ozbiljnu infekciju i zamalo došla do smrtnog ishoda probavši obuću u jednoj britanskoj radnji. Naime, četvorogodišnja devojčica bila je u bosa u sandalicama kada je krenula da isproba obuću koju je želela da kupi.

"Molim sve roditelje da obuju deci čarapice kada probaju obuću", napisala je Džodi Tomas na Fejsbuku.

"Kriva sam što nisam obraćala pažnju na to ni kod sebe ni kod ćerke, a ispostavilo se da je to dovelo do širenja infekcije kroz njeno telo."

Majka je podelila i nekoliko fotografija devojčice u bolničkom krevetu, sa vidno inficiranom ranom na malom prstu.

Bila je u agoniji i plakala je, te su je roditelji sutradan odveli u bolnicu. Doktor je primetio da joj je nogica inficirana. Narednog dana infekcija se proširila na njenu nogu, devojčica je imala temperaturu i tresla se.

Doktori su dijagnostikovali sepsu, opasnu komplikaciju infekcije, koja dospeva u krv i često bude fatalna. Iako je prvobitni plan bila operacija, uspeli su da izvuku sav gnoj iz njene noge. Nakon toga su antibiotici uradili svoje. nekoliko dana posle, devojčica je napustila bolnicu.

Upravo zbog ove situacije, mama Džodi je želela da poruči svima da budu obazrivi kada isprobavaju obuću u radnjama, jer bosih nogu lako možemo navući infekcije.

Izvor: yumama.com