Dom i porodica

Glavna saveznica: 10 razloga zašto je super imati stariju sestru!

Svako ima svoje mišljenje o tome da li je bolje biti mlađa ili starija sestra, ali jedno je sigurno. Super je imati stariju sestru, a u nastavku pročitajte 10 dokaza za tu tvrdnju.

30.10.2019. - 13:00h
I kad se najstrašnije posvađate, ona će biti tu za vas, jer ona je starija sestra...
I kad se najstrašnije posvađate, ona će biti tu za vas, jer ona je starija sestra...foto: Depositphotos/HayDmitriy

1. Uvek je korak ispred. Utabala je put, pre vas prošla kroz sve zamke odrastanja i odnosa s roditeljima. Zna šta ih ljuti, a šta ostavlja ravnodušnim. Pravi je majstor u izvlačenju iz nevolja.

2. Njen ormar je bolji od vašeg. Kad ste bile male, verovatno vas je ljutilo to što stalno morate da nosite staru odeću svoje sestre. Tek u tinejdžerskim danima shvatimo kako je njen ormar zapravo sjajan i da se u njemu skrivaju odevni komadi koje bismo želeli da nosimo. Dugo je treba nagovarati na pozajmicu omiljene majice ili suknje, ali na kraju ipak pristaje na to jer ne može da odbije nijednu vašu molbu.

3. Iskrena je. Kad niko drugi neće hteti da vam kaže istinu, starija sestra uvek je tu da vam sve iskreno kaže u lice jer ona jednostavno ne zna drugačije.

4. Možete učiti na njenim greškama. Sve klasične greške koje radimo tokom odrastanja odradila je pre vas, a vama je preostalo samo da učite na njenim iskustvima.

5. Ona je vaš "pasoš" za izlazak u svet. Skeptični roditelji dopuštaju večernje izlaske i odlazak na prve koncerte samo ako je starija sestra uz mlađu.

6. Zna kako da vas dovede u red. Svi ponekad bezrazložno dramimo, i dok će naše prijateljice uglavnom pretrpeti našu žutu minutu bez prigovora, starija sestra to neće "trpeti". Ona će nas dovesti u red s nekoliko edukativnih rečenica u sestrinskom stilu.

7. Nikada ne osuđuje. Naravno da se ne slaže uvek s vama, ali poštuje vaš izbor i vaše odluke, pa vas nikada ne osuđuje.

8. Uvek je na vašoj strani. Bez obzira na sestrinske razmirice i svađe, u trenucima kad vam je potrebna njena potpora, ona bezrezervno staje na vašu stranu, onako kako to samo sestre znaju.

9. Jedina može da vas oraspoloži u sekundi. Uz vas je od prvog dana, gledala vas je kako rastete i dobro zna šta vas rastužuje, a šta odmah može da vam vrati osmeh na lice. Ponekad vam se čini da ima telepatske sposobnosti jer u pravom trenutku zna da kaže pravu stvar i oraspoloži vas u sekundi.

10. Bez nje ne možete da izdržite porodična okupljanja. Zajedno se dosađujete, udarate jedna drugu nogom ispod stola kada član porodice po stoti put priča istu (ne)zabavnu anegdotu, uskačete u pomoć kada treba odgovarati na klasična pitanja o udaji i deci.

Izvor: Zadovoljna.hr