Harmonija čitavog doma: Neka dete izabere svoje omiljene boje, a vi primenite pravila FENG ŠUIJA!

Kada se feng šui primeni u uređenju detetove sobe, stvara se živahan, zdrav i trajan osećaj radosti boravka u tom prostoru, a istovremeno smanjuje nered koji često vlada u dečijim sobama.

Dečija soba, foto: Depostitphostos/yanlev
Dečija soba, foto: Depostitphostos/yanlev
.

Dečija energija je vrlo živa, potrebno joj je puno slobode i otvorenog prostora da bi napredovala. Feng šui pomaže u skladnom odrastanju deteta, izbegavajući energiju haosa, natrpanosti i nereda. Može takođe pomoći u organizovanju prostora u kom se vaše dete oseća srećno, snažno i voljeno. Ne insistirajte na tome da se detetova soba uklapa sa drugim prostorijama u kući. Nađite kompromisno rešenje. Neka dete izabere svoje omiljene boje, a vi primenite osnovna pravila feng šuija za zdrav prostor.

Ovo su tri glavna koraka za dobar feng šui temelj u sobi vašeg deteta:

Svež vazduh

Svež vazduh je nužan element u svakom prostoru a posebno u dečjim sobama u koje stalno stižu nove igračke, odeća, uređaji, knjige i drugi predmeti. Pratite kvalitet vazduha u detetovoj sobi i često otvarajte prozore. Nekoliko biljaka koje pročišćavaju vazduh će takođe pomoći u održavanju čistog vazduha, a uz to dati dašak prirode u prostoriji.

Čišćenje nereda

Organizovanje stvari u prostoru i čišćenje nereda nužni su za dobar feng šui u detetovoj sobi. Morate da imate jasan plan kako ćete da izbegavate gomilanje nereda, samim tim i nisku energiju. Osmislite sistem za čišćenje nereda i držite ga se. Takođe je važno da imate mesto za odlaganje stvari, bilo da su to kutije, torbe, džakove ili nešto drugo. Uključite dete u osmišljavanje tog sistema.

Boje

Upotrebite feng šui boje da osnažite energetski temelj za vaše mališane i pomognete im da rastu okruženi srećom i skladom. Saznajte koje su feng šui boje najbolje za vaše dete i razmislite kako ih možete iskoristiti u prostoru, recimo u obliku različitih dekorativnih detalja.

Boje i energija feng šuija

Na primer, ako je vaše dete nestašno, skačite uramljenu fotografiju vašeg partnera i vas u njegovoj sobi, to će umiriti njegovu energiju. Ako je dete sramežljivo, ukrasite sobu umetničkim delom toplih, umirujućih boja, širokog horizonta. Naravno, ovakve detalje možete staviti i u druge delove vašeg doma.

Izvor: sensa.hr