Žene ih obožavaju ali... Šta deca misle o muškarcima sa bradom?

Istraživanja pokazuju da odrasli muškarce s bradom doživljavaju kao jače, starije, muževnije, zdravije, bolje roditelje, privlačnije, u odnosu obrijane muškarce. A deca? Oni ih vide malo drugačije.

Otac i beba, foto: Depositphotos/monkeybusiness
Otac i beba, foto: Depositphotos/monkeybusiness
.

U studiji dr Nikol Nelson na Univerzitetu u Kvinslendu, učestvovalo je 470 dece starosti od dve do 17 godina, kojima su pokazivane fotografije muškaraca sa bradom i bez brade, a mališani su ih opisivali po određenim kriterijumima.

Rezultati su pokazali da deca bradonje smatraju muževnijim, jačim, izgledaju im starije, ali ih takođe smatraju manje privlačnim i ne doživljavaju ih kao osobe kojima mogu da veruju. Međutim, zanimljivo je da deca čiji očevi imaju ili su imali bradu ovakve muškarce smatraju “toplijim”.

“Deca stara nepune dve godine već znaju da im se brade ne sviđaju, što su starija - do 13. godine, sve manje im se sviđaju. Sasvim mala deca već povezuju bradu sa snagom, ali im muškarci sa bradom ne deluju kao ljudi kojima mogu da veruju”, kaže dr Nelson.

Drugim rečima, teško da će mala deca poželeti da se igraju sa muškarcem sa bradom ili da mu potrče u zagrljaj, osim ukoliko nije reč o njihovom ocu.

Izvor: skmagazin.rs