Ona zna najbolje: Sedam pitanja koja uvek možete postaviti mami bez obzira na godine

Vi ste odrasla osoba koja se odavno odselila iz roditeljskog doma, ali uprkos tome vaša majka je i dalje prva osoba koju zovete kad vam je potreban savet u vezi s poslom, kućom ili ljubavi?

Mama zna najbolje!, foto: Depositphotos/get4net
Mama zna najbolje!, foto: Depositphotos/get4net
.

Niste jedini! Evo spiska stvari o kojima uvek možete da tražite njeno mišljenje, bez obzira na godine.

1. Finansijski savet
Sami plaćate svoje račune, kreditne kartice i mesečne rate za stan, ali to ne znači da vam poneekad nije potreban finansijski savet. Svakako, možete ga tražiti od stručne osobe ili sopstvene mame koja vas bezuslovno voli. Vaša majka će biti počastvovana ako je pitate za mišljenje o odabiru penzionog fonda, polise dodatnog zdravstvenog i životnog osiguranja.

2. Gde su vam svedočanstva?
Davno ste završili srednju školu ili fakultet i odselili se iz roditeljskog doma, ali iz nekog razloga ona još uvek čuva vaša svedočanstva. Uostalom, u njenoj ostavi naći ćete i svoje lične dnevnike iz osnovnoškolskih i srednjoškolskih dana, koje nije imala srca da baci u smeće kad ste se iselili iz stana.

3. Kako da napravite savršenu sarmu?
Možda ste vrhunski kulinarski znalac kad su u pitanju priprema tapasa, punjenih tortilja, sušija i drugih internacionalnih jela, ali kad su u pitanju domaći specijaliteti, uvek možete da je nazovete i pitate za savet. Kako saviti sarmu, ispeći savršeno pile u rerni ili razvući testo za savijaču, samo su neka od pitanja na koja ona ima odgovor.

4. Da li treba da nastavite da viđate tog tipa?
Niste sigurni da li je on pravi čovek za vas? Tražite mišljenje od svoje mame. Nema nikog na svetu ko vas voli više i poznaje bolje od nje. Čak i ako imate na očima ''ružičaste naočare'' i ne možete da sagledate svoju ljubavnu situaciju ozbiljno – ona će vam reći šta se zapravo zbiva imajući na umu vašu sreću i dobrobit.

5. Kako ukloniti mrlje?
Vi imate najnovije sredstvo za uklanjanje mrlja za drvene, metalne i keramičke površine, ali ona ima dugogodišnje iskustvo. Naravno da ćete nazvati mamu kada isprljate omiljenu haljinu ili prospete vruću kafu po novom kauču. Mama ipak zna najbolje.

6. Sve u vezi s trudnoćom
Ona je vaš najbolji savetnik ako želite da zatrudnite ili ste trudni i očekujete dete. Vaša majka neće prevrtati očima ako joj spomenete svoje strahove vezane za porođaj, negu bebe ili vaspitanje mališana. Takođe, staviće svoje vreme na raspolaganje da vas umiri i ponudi rešenje za sve eventualne probleme.

7. Da li želi s vama da ide na kafu/ručak/odmor
Ona je vaša najveća obožavateljka. Ako ne živite zajedno verovatno joj veoma nedostajete. Ona zna da ste zauzeti i da mnogo radite i ne želi da vas opterećuje svojim problemima, ali bi volela kad biste je pozvali na kafu, ručak ili kratki odmor.

Izvor: Zadovoljna.hr