Da vam kuća odiše svežinom: Osim toga, eterična ulja privlače novac, sreću i mir u dom!

Aromaterapija je drevna isceliteljska metoda. Mirisi, prema feng šuiju, predstavljaju manifestaciju energije u prostoru u kojem se boravi, pa im se pripisuje lekovitost.

Najvažnije je da vaša kuća miriše i odiše čistoćom, jer neprijatni mirisi stvaraju negativnu energiju, foto: Depositphotos/Botamochy
Najvažnije je da vaša kuća miriše i odiše čistoćom, jer neprijatni mirisi stvaraju negativnu energiju, foto: Depositphotos/Botamochy
.

Najvažnije je, napominju stručnjaci, da vaša kuća miriše i odiše čistoćom, jer neprijatni mirisi stvaraju negativnu energiju. Takođe, veoma je važno, ističu, da se prostor u kojem se živi što češće provetrava.

Treba izbegavati veštačke osveživače prostora, jer mešavina raznih mirisa i hemikalija loše utiče na zdravlje. Prirodni mirisi imaju prednost, naročito biljke. Stoga se preporučuje korišćenje prirodnih izvora mirisa kao što su ulja, sveće, sveže cveće ili voće.

Eterična ulja s mirisom limuna ili limete imaju kontrolu nad emocijama i mentalnom stabilnosti.

Zanosan miris lavande donosi mir, dok miris šumskog voća privlači prijateljstvo i ljubav u vaš dom. Za sve koji žele da pronađu iskrenu ljubav mirisi orhideje i ruže su pravi izbor. Slatki mirisi vanile i cimeta donose bračnu sreću, tvrde stručnjaci.

Eterična ulja i tačke na telu

Mirisi sami po sebi imaju ogromnu moć, a kad se ona udruži s energijom koja zrači iz sedam tačaka na našem telu, mogu vam pomoći da postignete mnogo toga.

Ako želite da budete privlačniji svom partneru, stavite jednu kap eteričnog ulja "ylang-ylanga" na prst, a zatim je razmažite na šestu tačku koja se nalazi tačno između obrva.

Ako želite da ostavite dobar utisak na sastanku, stavite kap eteričnog ulja ruže na srčanu tačku koja se nalazi tačno između vaših grudi. Ako ste uznemireni, možete dodati i kap lavande koja će vas opustiti.

Ako želite da se pažnja ljudi usmeri na vas, jedna kap "ylang-ylang" ulja na tački koja se nalazi na vrhu temena može učiniti čuda i usmeriti sve poglede u vašem pravcu.

Izvor: Klix.ba